Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer minder Limburgse artiesten in Top 2000

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 21:04

Het aantal Limburgse artiesten in de Top 2000 is fors gedaald.

Nog maar vijf provinciegenoten staan in de jaarlijst van Radio 2.

Afzwaaiers
Benny Nijman, HAEVN en de in Baarlo geboren zangeres Kovacs zijn niet meer terug te vinden in de lijst. Eerder verdwenen ook al het Heerlense Volumia!, Pussycat uit Brunssum en het zwoele Rock Your Baby van de al sinds jaar en dag in Munstergeleen wonende George McCrae.

Nightwish
Enige nieuwe Limburgse naam is die van Floor Jansen. Het duet uit de Phantom of the Opera van de Nightwish-zangeres met operazanger Henk Poort komt binnen op nummer 1322.

Nicky Verstappen
Net als vorig jaar is Rowwen Hèze dit jaar zeven keer terug te vinden in de lijst. Nieuwkomer in de lijst is het nummer 'Vlinder' over Nicky Verstappen. Na een campagne van Peter R. de Vries om het lied in de Top 2000 te krijgen, is het binnengekomen op nummer 421. Andere nummers van de band uit America zijn November (217), De Peel in Brand (299), Limburg (480), Auto, Vliegtuug (640), De Neus Omhoeg (663) en Bestel Mar (954).

Lees ook: Peter R. de Vries wil eerbetoon Nicky Verstappen in Top 2000

Dialect
Ook de overgebleven Limburgse nummers zijn in het Limburgs gezongen. Nao 't Zuuje van Lex Uiting staat op 626, Hald mich 's vas van Neet Oèt Lottum staat op nummer 728, Gé Reinders' Blaosmeziek is terug te vinden op nummer 848.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen