Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer minder Limburgse artiesten in Top 2000

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 21:04

Het aantal Limburgse artiesten in de Top 2000 is fors gedaald.

Nog maar vijf provinciegenoten staan in de jaarlijst van Radio 2.

Afzwaaiers
Benny Nijman, HAEVN en de in Baarlo geboren zangeres Kovacs zijn niet meer terug te vinden in de lijst. Eerder verdwenen ook al het Heerlense Volumia!, Pussycat uit Brunssum en het zwoele Rock Your Baby van de al sinds jaar en dag in Munstergeleen wonende George McCrae.

Nightwish
Enige nieuwe Limburgse naam is die van Floor Jansen. Het duet uit de Phantom of the Opera van de Nightwish-zangeres met operazanger Henk Poort komt binnen op nummer 1322.

Nicky Verstappen
Net als vorig jaar is Rowwen Hèze dit jaar zeven keer terug te vinden in de lijst. Nieuwkomer in de lijst is het nummer 'Vlinder' over Nicky Verstappen. Na een campagne van Peter R. de Vries om het lied in de Top 2000 te krijgen, is het binnengekomen op nummer 421. Andere nummers van de band uit America zijn November (217), De Peel in Brand (299), Limburg (480), Auto, Vliegtuug (640), De Neus Omhoeg (663) en Bestel Mar (954).

Lees ook: Peter R. de Vries wil eerbetoon Nicky Verstappen in Top 2000

Dialect
Ook de overgebleven Limburgse nummers zijn in het Limburgs gezongen. Nao 't Zuuje van Lex Uiting staat op 626, Hald mich 's vas van Neet Oèt Lottum staat op nummer 728, Gé Reinders' Blaosmeziek is terug te vinden op nummer 848.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen