Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Weer hoop voor goederenspoorlijn via Weert en Roermond

Geplaatst opmaandag 7 november 2016 - 19:10

Voor de goederenspoorlijn van Antwerpen naar het Ruhrgebied via Weert en Roermond gloort weer licht.

Als medio volgend jaar duidelijk is welke tracés haalbaar zijn, volgt politiek overleg tussen Vlaanderen, Nederland en andere betrokkenen.

Spoorlijn
Minister Melanie
Schultz (Infrastructuur) en haar Vlaamse ambtgenoot Ben Weyts spraken dat maandag af op de derde Nederlands-Vlaamse top in Gent. De zuiderburen willen al jaren dat de spoorlijn (IJzeren Rijn) nieuw leven wordt ingeblazen.

Belgische tol
De beide bewindslieden zijn het erover eens dat het grensoverschrijdende goederenvervoer milieuvriendelijker moet. Ze willen die vergroening onder andere bereiken door meer lange zware vrachtwagens (ecocombi’s) in te zetten.
Weyts beloofde Schultz verder haar op de hoogte te houden over de Belgische tol voor vrachtwagens en plannen voor een kilometerheffing voor personenauto’s.

Iedere twee jaar
Premier Mark Rutte prees in Gent de 'kruisbestuiving' tussen Nederland en Vlaanderen. "Door onze krachten te bundelen kunnen we onze waarde vermenigvuldigen."
De eerste top werd in 2011 gehouden in het Vlaamse Bornem. Twee jaar later was Maastricht het decor. Rutte en zijn collega Geert Bourgeois spraken af dat de Nederlandse en Vlaamse premier elkaar elke twee jaar gaan ontmoeten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

IJzeren Rijn-doorbraak verrast Limburg
Gemeenten willen opheldering over IJzeren Rijn
Belgische minister heeft geen haast met IJzeren Rijn
'IJzeren Rijn bij Weert veilig genoeg voor goederentreinen'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen