Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer of geen weer: meivakantie vieren op de camping

Geplaatst opmaandag 3 mei 2021 - 22:06

Weer of geen weer, mensen vieren meivakantie op de camping.

Vooral het Heuvelland is erg populair.

Behoorlijk fris
"Lekker op de camping is een beetje een rekbaar begrip deze keer. In de avond is het toch behoorlijk fris", lacht Marian van Kooten. Samen met haar vriendin en drie kinderen vieren ze de meivakantie in Wijlre. Camping De Gronselenput aan de voet van De Keutenberg is al bijna tien jaar de vaste bestemming. "Kijk hier doen we het toch voor." Marian wijst naar het zonnetje dat zich vanachter een dikke wolk weer eventjes laat zien.

Vol
Op de camping zijn dit jaar zo'n zestig staplekken. Vanwege de coronaregels staat iedereen een beetje verder uit elkaar. De camping wordt al bijna honderd jaar gerund door vrijwilligers. Albert Schaafsma van camping De Gronselenput: "Tot augustus zitten we vol. Het weer werkt nu niet mee, maar iedereen heeft echt zin om te komen."

Den Haag
"Weer of geen weer. Regen hoort er ook bij op de camping." Jo Baarda uit Den Haag was echt aan kamperen toe. "Ik heb dit gemist. Vorig jaar mochten we niet naar de camping. Als je hier twee weken staat in mei dan kan het niet iedere dag mooi weer zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen