Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer gedonder bij LVO: directeur Stella Maris stapt op

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 16:25

De locatiedirecteur van het Stella Maris College in Meerssen is opgestapt.

Volgens bronnen van L1 is er vanuit scholenkoepel LVO druk op de directeur uitgeoefend om te vertrekken.

Nieuwe methode
Reden voor het plotselinge vertrek zouden problemen zijn met een nieuwe onderwijsmethode die enkele jaren geleden op de school is ingevoerd. Sinds drie jaar zijn alle nieuwe leerlingen zelf regisseur van hun eigen leertraject. Zo kunnen ze hun eigen leertempo kiezen en zelf bepalen wanneer ze toetsen maken. Zitten blijven kan niet meer, want als ze de stof aan het einde van het leerjaar niet afhebben, nemen ze de nieuwe taken gewoon mee naar het volgende schooljaar. De oudere leerlingen werken nog volgens de traditionele methode.

Verklaring
LVO laat in een verklaring weten dat "de achtergrond hiervan te maken heeft met de huidige onderwijskundige ontwikkelingen op de school en het leiderschap dat er in de volgende fase nodig is".

Problemen
Volgens leerlingen en ouders levert de nieuwe onderwijsmethode voor veel kinderen problemen op. Zo zouden er veel kinderen zijn met leerachterstanden. Ook zouden leerlingen naar een andere school zijn overgestapt omdat ze behoefte hebben aan meer structuur. De school wil dat niet bevestigen.

Maatregelen
De locatiedirecteur van het Stella Maris College in Valkenburg is tijdelijk benoemd tot waarnemend directeur op de locatie in Meerssen. Na de meivakantie hoopt LVO al een nieuwe schooldirecteur te kunnen presenteren.

Inspectie
De onderwijsinspectie is inmiddels bezig met een onderzoek op de school naar de problemen rond de nieuwe onderwijsmethode. De inspectie heeft de ouders opgeroepen zoveel mogelijk ervaringen met het nieuwe systeem en mogelijke wantoestanden te melden. Het rapport van de inspectie wordt in juli dit jaar verwacht.

VMBO Maastricht
In juni vorig jaar werd bekend dat de examens van 354 eindexamenleerlingen van het VMBO Maastricht ongeldig waren verklaard. Die school valt eveneens onder scholenkoepel LVO. In de schoolexamens van bijna alle leerlingen waren hiaten en tekortkomingen geconstateerd, waardoor de leerlingen volgens de onderwijsinspectie niet eens tot het eindexamen toegelaten hadden mogen worden.

Lees ook: 354 examens VMBO Maastricht afgekeurd door foute toetsing

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen