Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Weer gedonder bij LVO: directeur Stella Maris stapt op

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 16:25

De locatiedirecteur van het Stella Maris College in Meerssen is opgestapt.

Volgens bronnen van L1 is er vanuit scholenkoepel LVO druk op de directeur uitgeoefend om te vertrekken.

Nieuwe methode
Reden voor het plotselinge vertrek zouden problemen zijn met een nieuwe onderwijsmethode die enkele jaren geleden op de school is ingevoerd. Sinds drie jaar zijn alle nieuwe leerlingen zelf regisseur van hun eigen leertraject. Zo kunnen ze hun eigen leertempo kiezen en zelf bepalen wanneer ze toetsen maken. Zitten blijven kan niet meer, want als ze de stof aan het einde van het leerjaar niet afhebben, nemen ze de nieuwe taken gewoon mee naar het volgende schooljaar. De oudere leerlingen werken nog volgens de traditionele methode.

Verklaring
LVO laat in een verklaring weten dat "de achtergrond hiervan te maken heeft met de huidige onderwijskundige ontwikkelingen op de school en het leiderschap dat er in de volgende fase nodig is".

Problemen
Volgens leerlingen en ouders levert de nieuwe onderwijsmethode voor veel kinderen problemen op. Zo zouden er veel kinderen zijn met leerachterstanden. Ook zouden leerlingen naar een andere school zijn overgestapt omdat ze behoefte hebben aan meer structuur. De school wil dat niet bevestigen.

Maatregelen
De locatiedirecteur van het Stella Maris College in Valkenburg is tijdelijk benoemd tot waarnemend directeur op de locatie in Meerssen. Na de meivakantie hoopt LVO al een nieuwe schooldirecteur te kunnen presenteren.

Inspectie
De onderwijsinspectie is inmiddels bezig met een onderzoek op de school naar de problemen rond de nieuwe onderwijsmethode. De inspectie heeft de ouders opgeroepen zoveel mogelijk ervaringen met het nieuwe systeem en mogelijke wantoestanden te melden. Het rapport van de inspectie wordt in juli dit jaar verwacht.

VMBO Maastricht
In juni vorig jaar werd bekend dat de examens van 354 eindexamenleerlingen van het VMBO Maastricht ongeldig waren verklaard. Die school valt eveneens onder scholenkoepel LVO. In de schoolexamens van bijna alle leerlingen waren hiaten en tekortkomingen geconstateerd, waardoor de leerlingen volgens de onderwijsinspectie niet eens tot het eindexamen toegelaten hadden mogen worden.

Lees ook: 354 examens VMBO Maastricht afgekeurd door foute toetsing

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen