Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer gedonder bij LVO: directeur Stella Maris stapt op

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 16:25

De locatiedirecteur van het Stella Maris College in Meerssen is opgestapt.

Volgens bronnen van L1 is er vanuit scholenkoepel LVO druk op de directeur uitgeoefend om te vertrekken.

Nieuwe methode
Reden voor het plotselinge vertrek zouden problemen zijn met een nieuwe onderwijsmethode die enkele jaren geleden op de school is ingevoerd. Sinds drie jaar zijn alle nieuwe leerlingen zelf regisseur van hun eigen leertraject. Zo kunnen ze hun eigen leertempo kiezen en zelf bepalen wanneer ze toetsen maken. Zitten blijven kan niet meer, want als ze de stof aan het einde van het leerjaar niet afhebben, nemen ze de nieuwe taken gewoon mee naar het volgende schooljaar. De oudere leerlingen werken nog volgens de traditionele methode.

Verklaring
LVO laat in een verklaring weten dat "de achtergrond hiervan te maken heeft met de huidige onderwijskundige ontwikkelingen op de school en het leiderschap dat er in de volgende fase nodig is".

Problemen
Volgens leerlingen en ouders levert de nieuwe onderwijsmethode voor veel kinderen problemen op. Zo zouden er veel kinderen zijn met leerachterstanden. Ook zouden leerlingen naar een andere school zijn overgestapt omdat ze behoefte hebben aan meer structuur. De school wil dat niet bevestigen.

Maatregelen
De locatiedirecteur van het Stella Maris College in Valkenburg is tijdelijk benoemd tot waarnemend directeur op de locatie in Meerssen. Na de meivakantie hoopt LVO al een nieuwe schooldirecteur te kunnen presenteren.

Inspectie
De onderwijsinspectie is inmiddels bezig met een onderzoek op de school naar de problemen rond de nieuwe onderwijsmethode. De inspectie heeft de ouders opgeroepen zoveel mogelijk ervaringen met het nieuwe systeem en mogelijke wantoestanden te melden. Het rapport van de inspectie wordt in juli dit jaar verwacht.

VMBO Maastricht
In juni vorig jaar werd bekend dat de examens van 354 eindexamenleerlingen van het VMBO Maastricht ongeldig waren verklaard. Die school valt eveneens onder scholenkoepel LVO. In de schoolexamens van bijna alle leerlingen waren hiaten en tekortkomingen geconstateerd, waardoor de leerlingen volgens de onderwijsinspectie niet eens tot het eindexamen toegelaten hadden mogen worden.

Lees ook: 354 examens VMBO Maastricht afgekeurd door foute toetsing

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen