Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer gaslek in Kerkrade: bewoners moeten elders overnachten

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 20:10

Bewoners van een appartementencomplex aan de Patronaatstraat in Kerkrade zijn dinsdagavond uit voorzorg geëvacueerd nadat een gaslek was ontdekt. Niemand raakte gewond.

In totaal zijn 20 woningen ontruimd en werden ongeveer 25 tot 30 bewoners geëvacueerd. Zij werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen buurthuis. Toen duidelijk werd dat monteurs van Enexis de storing niet snel konden verhelpen, is besloten dat de bewoners de nacht elders moesten doorbrengen. De meeste van hen vonden onderdak bij familie of kennissen. Bewoners van 7 woningen kregen een overnachting aangeboden bij hotel Van der Valk in Heerlen.

Metingen
De brandweer werd om 19:30 uur opgetrommeld toen er een sterke gaslucht in de buurt werd waargenomen. Het lek in de gasleiding werd ontdekt onder het trottoir op straat. Metingen van de brandweer wezen ook een sterke gasconcentratie in de woningen aan. Waarna een ontruiming noodzakelijk was.

Afsluiting stroom en gas
Medewerkers van Enexis zijn intussen bezig met de herstelwerkzaamheden. Om dat veilig te doen, is bij 124 woningen de elektriciteit afgesloten en zitten 36 woningen zonder gas. Het is niet bekend hoe laat de storing is verholpen.

Volgens de woordvoerder van de brandweer kunnen de geëvacueerde bewoners woensdag in de loop van de dag terug naar huis. "Ze moeten er dan wel rekening mee houden dat ze mogelijk nog een tijdje zonder gas zitten."

Ander gaslek
Dinsdagmiddag was er een aantal kilometer verderop ook al een gaslek. Toen ontstond het lek in een woning aan de Marktstraat. Ook in dat geval ontruimde de brandweer uit voorzorg 12 woningen en een deel van een appartementencomplex.

Lees ook: Gaslek in Kerkrade: tientallen bewoners uit hun huis

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen