Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer gaslek in Kerkrade: bewoners moeten elders overnachten

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 20:10

Bewoners van een appartementencomplex aan de Patronaatstraat in Kerkrade zijn dinsdagavond uit voorzorg geëvacueerd nadat een gaslek was ontdekt. Niemand raakte gewond.

In totaal zijn 20 woningen ontruimd en werden ongeveer 25 tot 30 bewoners geëvacueerd. Zij werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen buurthuis. Toen duidelijk werd dat monteurs van Enexis de storing niet snel konden verhelpen, is besloten dat de bewoners de nacht elders moesten doorbrengen. De meeste van hen vonden onderdak bij familie of kennissen. Bewoners van 7 woningen kregen een overnachting aangeboden bij hotel Van der Valk in Heerlen.

Metingen
De brandweer werd om 19:30 uur opgetrommeld toen er een sterke gaslucht in de buurt werd waargenomen. Het lek in de gasleiding werd ontdekt onder het trottoir op straat. Metingen van de brandweer wezen ook een sterke gasconcentratie in de woningen aan. Waarna een ontruiming noodzakelijk was.

Afsluiting stroom en gas
Medewerkers van Enexis zijn intussen bezig met de herstelwerkzaamheden. Om dat veilig te doen, is bij 124 woningen de elektriciteit afgesloten en zitten 36 woningen zonder gas. Het is niet bekend hoe laat de storing is verholpen.

Volgens de woordvoerder van de brandweer kunnen de geëvacueerde bewoners woensdag in de loop van de dag terug naar huis. "Ze moeten er dan wel rekening mee houden dat ze mogelijk nog een tijdje zonder gas zitten."

Ander gaslek
Dinsdagmiddag was er een aantal kilometer verderop ook al een gaslek. Toen ontstond het lek in een woning aan de Marktstraat. Ook in dat geval ontruimde de brandweer uit voorzorg 12 woningen en een deel van een appartementencomplex.

Lees ook: Gaslek in Kerkrade: tientallen bewoners uit hun huis

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen