Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer een dorpshuis in Leudal op kiepen

Geplaatst opvrijdag 15 mei 2015 - 16:52

D’n Haammaeker in Neer gaat binnenkort sluiten, tenzij de gemeente Leudal besluit om het verenigingslokaal alsnog te blijven subsidiëren.

Dat zegt bestuursvoorzitter Peter Derks.

Geen bestuur
Het stichtingsbestuur stapt per 1 juni uit onvrede op, een nieuw bestuur is er niet. Dit betekent dat het dorpshuis deze zomer dicht is. De huidige bestuurders willen wel nog met de gemeente in overleg over een oplossing. Komt die er niet, dan blijft D’n Haammaeker ook na de zomer op slot.

Geen subsidie
Leudal schaft de subsidies voor gemeenschapshuizen vanaf 2016 af. In ruil daarvoor zou de gemeente het pand van D'n Haammaeker overnemen. Dit laatste is door bezuinigingen van de baan. Ook de mogelijkheid tot commerciële exploitatie heeft de stichting niet gekregen.
Het gemeentebestuur zegt in juni met een raadsvoorstel te komen dat voor D’n Haammaeker financieel gunstig uit zou pakken.

Vorige week ging gemeenschapshuis De Bombardon in Heythuysen failliet.

Lees ook: Bombardon Heythuysen vraagt faillissement aan.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ambtelijke blunder komt Leudal duur te staan
Opnieuw problemen voor cultureel centrum in Heythuysen
Bombardon Heythuysen vraagt faillissement aan
Bibliotheek boeken
Biebs Leudal gaan op de schop
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen