Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer dakpannen van huis Meerssen door landend vliegtuig

Geplaatst opvrijdag 19 oktober 2018 - 16:30

Er zijn opnieuw dakpannen van een huis in Meerssen geblazen tijdens de landing van een vliegtuig op Maastricht Aachen Airport.

"Als ik vijf minuten eerder thuis was gekomen dan was er een kans geweest dat ik de dakpannen op mijn hoofd had gekregen", vertelt Meerssenaar Roy Vincken aan L1. Van zijn huis waaide een aantal pannen los.

Maastricht Aachen Airport laat weten dat ze een dakdekker sturen. "Deze kosten vergoeden wij."

Kist
Volgens Vincken gebeurde het rond 13:45 uur. "Ik heb meteen gebeld met het vliegveld en die zeiden dat het waarschijnlijk ging om een kist van Corendon. Deze is geland om 13:42 uur", aldus Vincken. "Volgens de medewerker van het vliegveld zou er meteen actie worden ondernomen. Ze zou de marechaussee nog komen kijken. Ook heeft er inmiddels een dakdekkersbedrijf contact met ons opgenomen. Als het goed is komen zij het dak maandag maken."

Dakpannen plots in het rond
Vorige maand was er een soort gelijk incident in Geverik. Volgens de bewoners van dat huis vlogen de dakpannen plots in het rond toen een vliegtuig van Corendon landde op de luchthaven. In augustus vond nog een vergelijkbaar incident plaats, dit keer ook in Meerssen. Ook daar liep een dak schade op toen een toestel over een woning vloog.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen