Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer dakpannen van huis Meerssen door landend vliegtuig

Geplaatst opvrijdag 19 oktober 2018 - 16:30

Er zijn opnieuw dakpannen van een huis in Meerssen geblazen tijdens de landing van een vliegtuig op Maastricht Aachen Airport.

"Als ik vijf minuten eerder thuis was gekomen dan was er een kans geweest dat ik de dakpannen op mijn hoofd had gekregen", vertelt Meerssenaar Roy Vincken aan L1. Van zijn huis waaide een aantal pannen los.

Maastricht Aachen Airport laat weten dat ze een dakdekker sturen. "Deze kosten vergoeden wij."

Kist
Volgens Vincken gebeurde het rond 13:45 uur. "Ik heb meteen gebeld met het vliegveld en die zeiden dat het waarschijnlijk ging om een kist van Corendon. Deze is geland om 13:42 uur", aldus Vincken. "Volgens de medewerker van het vliegveld zou er meteen actie worden ondernomen. Ze zou de marechaussee nog komen kijken. Ook heeft er inmiddels een dakdekkersbedrijf contact met ons opgenomen. Als het goed is komen zij het dak maandag maken."

Dakpannen plots in het rond
Vorige maand was er een soort gelijk incident in Geverik. Volgens de bewoners van dat huis vlogen de dakpannen plots in het rond toen een vliegtuig van Corendon landde op de luchthaven. In augustus vond nog een vergelijkbaar incident plaats, dit keer ook in Meerssen. Ook daar liep een dak schade op toen een toestel over een woning vloog.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen