Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer dakpannen van huis Meerssen door landend vliegtuig

Geplaatst opvrijdag 19 oktober 2018 - 16:30

Er zijn opnieuw dakpannen van een huis in Meerssen geblazen tijdens de landing van een vliegtuig op Maastricht Aachen Airport.

"Als ik vijf minuten eerder thuis was gekomen dan was er een kans geweest dat ik de dakpannen op mijn hoofd had gekregen", vertelt Meerssenaar Roy Vincken aan L1. Van zijn huis waaide een aantal pannen los.

Maastricht Aachen Airport laat weten dat ze een dakdekker sturen. "Deze kosten vergoeden wij."

Kist
Volgens Vincken gebeurde het rond 13:45 uur. "Ik heb meteen gebeld met het vliegveld en die zeiden dat het waarschijnlijk ging om een kist van Corendon. Deze is geland om 13:42 uur", aldus Vincken. "Volgens de medewerker van het vliegveld zou er meteen actie worden ondernomen. Ze zou de marechaussee nog komen kijken. Ook heeft er inmiddels een dakdekkersbedrijf contact met ons opgenomen. Als het goed is komen zij het dak maandag maken."

Dakpannen plots in het rond
Vorige maand was er een soort gelijk incident in Geverik. Volgens de bewoners van dat huis vlogen de dakpannen plots in het rond toen een vliegtuig van Corendon landde op de luchthaven. In augustus vond nog een vergelijkbaar incident plaats, dit keer ook in Meerssen. Ook daar liep een dak schade op toen een toestel over een woning vloog.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen