Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer celstraffen geëist in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdonderdag 8 december 2016 - 18:54

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag in hoger beroep opnieuw celstraffen geëist tegen vier verdachten in de Valkenburgse zedenzaak.

Tegen één verdachte werd een celstraf van een jaar geëist. Twee anderen krijgen als het aan het OM ligt 20 weken cel, waarvan 14 voorwaardelijk. De vierde verdachte hoorde 8 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, tegen zich eisen. Bovenop de drie mildere straffen wordt wel nog een werkstraf van 120 uur geëist.

Seks met Kimberly
De vier mannen, tussen de 23 en de 49 jaar oud, maken deel uit van de groep verdachten die in hoger beroep terecht staat in de geruchtmakende
Valkenburgse zedenzaak. Het proces draait om Kimberly, een 16-jarig meisje dat in 2014 in een hotelkamer in Valkenburg gedwongen werd tot betaalde seks met tientallen mannen. Haar pooier annex loverboy Armin A. werd eerder al veroordeeld.

Zelfmoord
De zaak, die begin 2015 aan het licht kwam, bracht veel commotie teweeg. Zo pleegden twee verdachten nog voor het begin van het proces zelfmoord.

Taakstraffen
De rechtbank legde vorig jaar in eerste aanleg veelal taakstraffen op, waar het Openbaar Ministerie vaak maandenlange celstraffen had geëist. De zitting donderdag was de derde van vier procesdagen. In totaal staan er 27 mannen terecht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen