Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer beschuldiging tegen Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV)

Geplaatst opzaterdag 5 juni 2021 - 10:40

Opnieuw is het Heerlense Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV) beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik.

Dat meldt NRC.

'Ernstige dingen'
Een voormalig fractiemedewerkster van zijn partij stapte in februari overstuur naar toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib en een vertrouwenspersoon. Ze zei dat ze met Graus mee moest op werkbezoeken en tijdens etentjes, en dat Graus haar alcohol liet drinken terwijl ze dat niet gewend was. Ook zou de jonge vrouw gedwongen zijn tot 'heel veel ernstige dingen'. Toen ze hem afwees, zou Graus haar zijn gaan stalken.

Handen gebonden
Arib zei dat de jonge vrouw aangifte moest doen bij de politie, maar dat ze zelf weinig voor haar kon betekenen omdat de Tweede Kamer niet de werkgever is van Graus. Wel werd - buiten de protocollen om - het Kamerlid tijdelijk de toegang tot het gebouw van de Tweede Kamer ontzegd. Uit onderzoek van NRC blijkt dat de klachtenafhandeling en hulp aan seksueel geïntimideerde fractie- en Kamermedewerkers tekortschiet, schrijft de krant.

Graus zelf ontkent de beschuldigingen van de vrouw. Tegenover NRC zegt hij dat er sprake is van een complot van een deel van de PVV-fractie tegen hem.

'Seks met beveiligers'
Graus kwam in het verleden al vaker in opspraak. Ook zijn ex-vrouw - eveneens werkzaam voor de PVV-fractie - beschuldigt de PVV'er van psychisch misbruik en gedwongen seks met de beveiligers van Graus. De Rijksrecherche onderzoekt die zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen