Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer beschuldiging tegen Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV)

Geplaatst opzaterdag 5 juni 2021 - 10:40

Opnieuw is het Heerlense Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV) beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik.

Dat meldt NRC.

'Ernstige dingen'
Een voormalig fractiemedewerkster van zijn partij stapte in februari overstuur naar toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib en een vertrouwenspersoon. Ze zei dat ze met Graus mee moest op werkbezoeken en tijdens etentjes, en dat Graus haar alcohol liet drinken terwijl ze dat niet gewend was. Ook zou de jonge vrouw gedwongen zijn tot 'heel veel ernstige dingen'. Toen ze hem afwees, zou Graus haar zijn gaan stalken.

Handen gebonden
Arib zei dat de jonge vrouw aangifte moest doen bij de politie, maar dat ze zelf weinig voor haar kon betekenen omdat de Tweede Kamer niet de werkgever is van Graus. Wel werd - buiten de protocollen om - het Kamerlid tijdelijk de toegang tot het gebouw van de Tweede Kamer ontzegd. Uit onderzoek van NRC blijkt dat de klachtenafhandeling en hulp aan seksueel geïntimideerde fractie- en Kamermedewerkers tekortschiet, schrijft de krant.

Graus zelf ontkent de beschuldigingen van de vrouw. Tegenover NRC zegt hij dat er sprake is van een complot van een deel van de PVV-fractie tegen hem.

'Seks met beveiligers'
Graus kwam in het verleden al vaker in opspraak. Ook zijn ex-vrouw - eveneens werkzaam voor de PVV-fractie - beschuldigt de PVV'er van psychisch misbruik en gedwongen seks met de beveiligers van Graus. De Rijksrecherche onderzoekt die zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen