Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer beschuldiging tegen Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV)

Geplaatst opzaterdag 5 juni 2021 - 10:40

Opnieuw is het Heerlense Tweede Kamerlid Dion Graus (PVV) beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik.

Dat meldt NRC.

'Ernstige dingen'
Een voormalig fractiemedewerkster van zijn partij stapte in februari overstuur naar toenmalig Kamervoorzitter Khadija Arib en een vertrouwenspersoon. Ze zei dat ze met Graus mee moest op werkbezoeken en tijdens etentjes, en dat Graus haar alcohol liet drinken terwijl ze dat niet gewend was. Ook zou de jonge vrouw gedwongen zijn tot 'heel veel ernstige dingen'. Toen ze hem afwees, zou Graus haar zijn gaan stalken.

Handen gebonden
Arib zei dat de jonge vrouw aangifte moest doen bij de politie, maar dat ze zelf weinig voor haar kon betekenen omdat de Tweede Kamer niet de werkgever is van Graus. Wel werd - buiten de protocollen om - het Kamerlid tijdelijk de toegang tot het gebouw van de Tweede Kamer ontzegd. Uit onderzoek van NRC blijkt dat de klachtenafhandeling en hulp aan seksueel geïntimideerde fractie- en Kamermedewerkers tekortschiet, schrijft de krant.

Graus zelf ontkent de beschuldigingen van de vrouw. Tegenover NRC zegt hij dat er sprake is van een complot van een deel van de PVV-fractie tegen hem.

'Seks met beveiligers'
Graus kwam in het verleden al vaker in opspraak. Ook zijn ex-vrouw - eveneens werkzaam voor de PVV-fractie - beschuldigt de PVV'er van psychisch misbruik en gedwongen seks met de beveiligers van Graus. De Rijksrecherche onderzoekt die zaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen