Overslaan en naar de inhoud gaan
Vanavond regen bij afnemende wind, vannacht droog, opklaringen/mistbanken
Droog weekend en weinig wind in Limburg, zondag zonnig en warmer

Vanavond is het geruime tijd bewolkt en er zijn buien en lange perioden met regen. In de loop van de avond wordt het van het noorden uit droog met enkele opklaringen, en kans op enkele mistbanken. De wind uit W neemt sterk in kracht af en wordt zwak. Het koelt af tot 8 graden.

Morgen

In de nacht zijn er veel wolkenvelden, met eerst in het zuiden van de provincie nog (mot)regen, en enkele opklaringen. De wind uit ZW tot W is zwak en alleen tijdens opklaringen koelt het af tot 5 graden, met kans op enkele mistbanken. Bij bewolkt weer is het 7 à 8 graden.
Morgen is er geruime tijd veel bewolking. Het blijft droog en later op de dag komen er opklaringen. Tijdens zonnige perioden wordt het maximaal 13 graden. Het waait slechts zwak uit Z tot ZW en later op de dag uit ZO tot Z.

Verdere vooruitzichten

Op de laatste zondag van het jaar in de zomertijd verwacht Meteo Limburg zonnig weer. Het wordt maximaal 16 graden bij een matig briesje uit ZO tot Z, na een koude nacht met 1 à 3 graden en lichte vorst aan de grond.
Begin volgende week komt er meer wind uit ZW en met maxima van 15 à 17 graden is het niet kouder dan normaal. De nachten worden tijdelijk zeer zacht. Vooral maandag valt er tijdelijk wat regen, en daarna is het overwegend droog.
Mogelijk wordt het donderdag vrij zonnig.