Overslaan en naar de inhoud gaan
Geen problemen door sneeuw in avondspits, later op de avond wat sneeuw
Morgen enkele winterse buien en opklaringen, daarna regenachtig

opgesteld 17:00 uur

Tijdens de avondspits en eerste deel van de avond is het overwegend droog. Af en toe valt er regen met natte sneeuw. De wind uit NO is matig (3-4 Beaufort) met in Noord- en Midden-Limburg 1 à 2 graden. In Zuid-Limburg is het met 5 tot 8 graden, dit laatste hogerop in Zuid-Limburg, beduidend zachter.
Een diep lagedrukgebied trekt later op de avond precies over Limburg. Met het wegtrekken van dit systeem valt er op het einde van de avond wat sneeuw, maar niet zoveel als vanochtend in Noord- en Midden-Limburg.

Dinsdag

In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en er valt, bij temperaturen iets boven het vriespunt, enige tijd sneeuw waardoor het glad blijft. De koude wind is matig, 3-4 Beaufort, en draait van NW naar W.
Overdag wordt het geleidelijk wisselend bewolkt met stapelwolken en opklaringen. Er vallen enkele winterse buien met hagel en (natte) sneeuw. Daarbij wordt het plotseling wit en glad. Het is guur en bij een stevige koude wind uit W, 4 Beaufort, wordt het tijdens zonnige perioden ’s middags hooguit 4 à 5 graden.

Verdere vooruitzichten

Woensdag is het volgens Meteo Limburg geruime tijd droog. Er staat een (vrij) krachtige koude wind uit Z tot ZW en het wordt maximaal 5 graden. In de middag en avond gaat het regenen.
Tijdens de tweede helft van de week blijft het wisselvallig met regenbuien of langere perioden met regen, mogelijk af en toe met natte sneeuw, bij vrij normale middagtemperaturen van 5 à 6 graden. Het waait donderdag en vrijdag stevig uit ZW. ’s Nachts liggen de temperaturen meestal iets boven het vriespunt, waarna in het weekeinde lichte vorst mogelijk is een in kracht afnemende wind.