Overslaan en naar de inhoud gaan
Vandaag onstuimig herfstweer met zware windstoten in Limburg
Morgen buien bij stevige frisse wind, in weekend droog en weinig wind

De afgelopen nacht was de meeste wind hogerop in Zuid-Limburg: 6-7 Beaufort met zware windstoten van 80-90 km/uur.
Tijdens het eerste deel van deze ochtend is de wind uit ZW (vrij) krachtig (5-6 Beaufort) en hogerop in Zuid-Limburg tijdelijk tot 7 Beaufort, een harde wind met zware windstoten tot 80-90 km/uur en boven de hoogste gebieden in Zuid-Limburg bijna 100 km/uur. Het is bij 10 à 12 graden bewolkt en er vallen buien en er zijn lange perioden met regen.
In de loop van de ochtend en tijdens het eerste deel van de middag waait het nog stevig uit W, 5-6 Beaufort. De lucht wordt droger en in de wind gaat het kouder aanvoelen. Er trekken nog enkele buien, met kans op hagel en onweer, over Limburg en daarbij zijn nog zware windstoten tot circa 80 km/uur mogelijk. Er is een mix van opklaringen en hoog opbollende stapelwolken, en tijdens zonnige perioden wordt het vanmiddag hooguit 13 graden.
In de namiddag en avond neemt de wind sterk in kracht af. Vanavond wordt het droog en tijdens brede opklaringen is het later op de avond 6 à 7 graden.

Morgen

De nacht verloopt droog en het is vrij helder met enkele wolkenvelden. Bij een vrij koude matige, 3 Beaufort, wind uit ZW tot W dalen de temperaturen tot 4 à 5 graden.
In de ochtend en in het begin van de middag is er mix van opklaringen en stapelwolken. Het blijft op een bui na droog. Het gaat stevig waaien, 4 Beaufort, uit ZW en geleidelijk uit W. Het wordt tijdens zonnige perioden hooguit 11 à 12 graden. In de loop van de middag raakt het vanuit het noorden bewolkt met buien en langere perioden met regen.

Verdere vooruitzichten

In het weekeinde wordt het volgens Meteo Limburg droog en er is weinig wind. Zaterdag zijn er veel wolkenvelden en het wordt maximaal 13 graden. Zondag zijn er naar verwachting flinke zonnige perioden waarbij het maximaal 15 graden wordt bij een matig briesje uit ZO tot Z, na een koude nacht met 3 à 4 graden.
Begin volgende week komt er meer wind uit ZW en met maxima van 15 à 17 graden is het niet kouder dan normaal. Er valt af en toe regen, maar grote hoeveelheden zijn voor Limburg niet te verwachten. Het is meestal droog.