Overslaan en naar de inhoud gaan
Vandaag eerst lokaal glad, tot de avond droog en vanavond sneeuw
Morgen eerst natte sneeuw, geleidelijk zachter bij stevige westenwind

In de nacht is er een mix van bewolking en opklaringen. Bij voldoende opklaringen dalen de temperaturen naar -2 tot -5 graden. Er is nauwelijks of geen wind. Er is kans op mistbanken, mogelijk dichte aanvriezende mist met kans op gladheid en motsneeuw. Bij hardnekkige bewolking liggen de temperaturen rond het vriespunt.
Dit geldt ook voor het eerste deel van de ochtend. Geleidelijk komt er een mix van opklaringen en sluierbewolking. In de loop van de dag raakt het geheel bewolkt bij een matige, 3 Beaufort, koude wind uit Z tot ZW. Het is ’s middags slechts 0 à 1 graden.
Zaterdagavond gaat het in de hele provincie sneeuwen waarbij een sneeuwdek van 2 à 3 centimeter gevormd wordt.

Verdere vooruitzichten

In de nacht naar zondag en deels zondagochtend zijn er volgens Meteo Limburg nog perioden met wat sneeuw te verwachten. Er ligt zondagochtend in de hele provincie naar verwachting 2 tot lokaal 5 cm. Een stevige koude wind uit W voert geleidelijk vochtigere en zachtere lucht aan, waardoor de sneeuw vrij snel gaat smelten. Er valt nog af en toe regen en later op de dag wordt het 5 à 6 graden, waarbij ook enkele opklaringen te verwachten zijn.
Volgende week is het maandag (overwegend) droog en daarna wordt het wisselvallig met buien of lange perioden met regen en bij een stevige wind uit ZW. De meeste wind is later op dinsdag en woensdag te verwachten. De temperaturen lopen dinsdag op tot bijna 10 graden en woensdag kan het ruim 11 graden worden.