Overslaan en naar de inhoud gaan
Vannacht geruime tijd zacht met circa 10 graden en enkele buien
Morgen zon en in de middag buien, stevige wind, géén zware windstoten

opgesteld 20:11 uur

Tijdens het tweede deel van deze avond is het bewolkt. Er zijn droge perioden en perioden met (mot)regen bij een matige tot (vrij) krachtige, 4-6 Beaufort, wind uit ZW tot W. Het blijft zacht. Later op de avond is het nog altijd een graad of 10.

Morgen

In de nacht is er veel bewolking. Er zijn buien of langere perioden met regen bij 9 à 10 graden. Op het einde van de nacht komen er enkele opklaringen en het koelt af tot ongeveer 7 graden. De lucht wordt droog en gaat koud aanvoelen in de matige wind uit WZW, 4 Beaufort.
Overdag komt er een mix van opklaringen en stapelwolken. De ochtend verloopt (overwegend) droog en er zijn zonnige perioden. In de middag en avond trekken enkele buien over Limburg, met kans op hagel en mogelijk lokaal onweer. Tijdens droge en vrij zonnige perioden komen de maxima op deze carnavalsdinsdagmiddag uit op circa 9 graden. Het voelt kouder aan in de droge lucht en in de matige tot vrij krachtige, 4-5 Beaufort, wind uit ZW tot W. Zware windstoten zijn niet te verwachten.

Verdere vooruitzichten

Na carnaval blijft het volgens Meteo Limburg elke dag ronduit wisselvallig weer bij een stevige wind. Op Aswoensdag wordt het in Limburg hooguit 6 graden tijdens zonnige perioden. Het is guur door een stevige koude wind en er zijn buien met hagel, natte sneeuw en onweer te verwachten waarbij het flink afkoelt. Het kan tijdelijk wit en glad worden door hagel of sneeuw, vooral ook als de zon onder is bij temperaturen tot aan het vriespunt. In de nacht naar woensdag en vroege ochtend wordt voor Limburg wat sneeuw berekend door een storing, en kan het tijdelijk wit worden.
Eind deze week wordt het zachter en zoals het er nu naar uit ziet wordt de kans op zware windstoten op zaterdag (schrikkeldag 29 februari en de laatste dag van deze zeer zachte meteorologische winter) groot.