Overslaan en naar de inhoud gaan
Wolkenvelden en stapelwolken, tijdens zonnige perioden vanmiddag warm
Komende laatste meidagen droog en warm

opgesteld 12:30 uur

Tot zonsondergang is er een afwisseling van veel wolkenvelden, stapelwolken en opklaringen. Het blijft vrijwel overal, op een lokale bui na, droog in Limburg. Tijdens zonnige perioden wordt het in de loop van de middag ongeveer 22 graden; bij veel bewolking is het tamelijk koel. Het waait matig, 3 Beaufort, uit NW.
Later op de avond is het helder en bij een zwakke wind koelt het af tot ongeveer 11 graden.

Morgen

De nacht gaat vrij helder verlopen en er zijn enkele wolkenvelden. Bij een zwakke wind koelt het rond zonsopkomst, rond half zes, af tot 7 à 9 graden.
Overdag is er sluierbewolking en er zijn brede opklaringen. Tijdelijk ontstaan er stapelwolken waaruit géén regendruppels vallen. Dinsdagmiddag wordt het warm en geleidelijk wordt het tijdens vrij zonnig weer ongeveer 23 graden in Limburg. Het waait slechts zwak en af en toe matig (2-3 Beaufort) uit NO.

Verdere vooruitzichten

Meteo Limburg verwacht dat het tijdens de laatste meidagen, en tevens de laatste dagen van deze recordzonnige meteorologische lente (meer hierover: https://www.meteolimburg.nl/jaar-2020-tot-en-met-vandaag-recordzonnig ), droog, vrij zonnig en warm gaan verlopen. Woensdag komt er later op de dag vanuit het noorden mogelijk vrij veel wolkenvelden, maar tijdens zonnige perioden wordt het nog ongeveer 24 graden. Met een matig briesje, 3 Beaufort, uit geleidelijk een oostelijke richting warme en droge landlucht aangevoerd.
Donderdag komen de maxima uit op 22 graden, waarna het vrijdag en in het pinksterweekeinde tot en met zondag met ongeveer 25 graden net zomers warm wordt. Voor pinkstermaandag wordt de onzekerheid tamelijk groot.