Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie
Vandaag geruime tijd bewolkt, vanochtend hier en daar mist/motregen
Zonnig weekeinde, morgen schrale wind, volgende week warmer

opgesteld 7:00 uur

Vanochtend is het bewolkt waaruit hier en daar motregen valt. Verder komt hier en daar in de provincie mist voor, vooral in het Zuid-Limburgse heuvelland: boven de hoogste gebieden ook dichte mist. Ook vanmiddag is er veel bewolking en geleidelijk verschijnen er opklaringen, waarbij de maximumtemperatuur uitkomt op ongeveer 12 graden. Bij hardnekkige bewolking is het iets kouder. De wind is slechts zwak en draait in de loop van de dag van W naar NO tot O.
Vanavond is het vrij helder en het koelt af tot ongeveer 4 graden.

Zaterdag

In de nacht is het helder en bij een zwakke wind uit O tot ZO koelt het af tot 0 à 2 graden in de nanacht en vroege ochtend, met lichte vorst aan de grond.
Overdag is het vrij zonnig. Maxima op de zaterdagmiddag 11 à 12 graden. De lucht wordt kurkdroog en in een matige (3-4 Beaufort) uit ZO tot O voelt het enigszins schraal aan.

Verdere vooruitzichten

Zondag en tijdens het eerste deel van volgende week is het volgens Meteo Limburg elke dag vrij zonnig bij slechts een zwakke wind uit een richting tussen O en ZO. ’s Middags wordt het zachter dan in het weekeinde met lenteachtige maxima van meer dan 15 graden: dinsdag en woensdag kan het 17 à 18 graden in Limburg worden. In de loop van de nachten en in de vroege ochtenden vriest het licht.
Trend voor eind volgende week, begin maart/carnaval: veel bewolking, perioden met regen en droge perioden, en bij een stevige zuidwestelijke wind vrij zacht met middagtemperaturen tussen 10 en 13 graden.