Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie
Zonnige vrijdag en een koude wind uit noordoost tot oost
Zonnig weekeinde, vanaf zondag nog kouder met maxima rond vriespunt

opgesteld 7:00 uur

Het is vanochtend en vanmiddag stralend zonnig weer. Er staat een koude wind, 3-4 Beaufort, uit een richting tussen NO en O. Het wordt vanmiddag maximaal 3 graden boven het vriespunt.
Tijdens een kraakheldere avond gaat het licht vriezen.

Zaterdag

In de nacht en vroege ochtend is het helder en het vriest op de meeste plaatsen in de provincie matig met minima van -6 à -5 graden, en aan de grond (bijna) -10 graden. De wind uit NO tot O is zwak tot matig, 2-3 Beaufort.
Overdag is het (vrij) zonnig en er is wat sluierbewolking. Het wordt ’s middags maximaal circa 4 graden boven het vriespunt. Het voelt veel kouder aan in een stevige wind, 4 Beaufort, uit NO tot O.

Verdere vooruitzichten

Ook zondag is het zonnig winterweer bij een stevige koude wind uit NO tot O, 4 Beaufort. ’s Middags komen de temperaturen nog maar net boven het vriespunt uit en ’s nachts en ’s ochtends vroeg vriest het matig met minima rond -6 graden.
Meteo Limburg verwacht dat het volgende week, tijdens de laatste februaridagen en begin maart, nog kouder wordt bij een ijzige koude wind uit noordoost tot oost. De maxima liggen dan rond of iets onder het vriespunt. Blijft het de hele dag vriezen, dan is er sprake van een ijsdag. Tijdens helder weer vriest het ’s nachts matig tot streng, minima tussen -7 en -10 graden of iets lager: de laagste temperaturen van deze winter.
Naast flinke zonnige perioden zijn er wolkenvelden waaruit in de loop van de week af en toe een beetje sneeuw kan vallen.