Overslaan en naar de inhoud gaan
Vandaag wolkenvelden en vanuit het zuiden geleidelijk vrij zonnig
Komend weekend vrij zonnig en zondag kouder met nachtvorst

In de nacht is het half tot zwaar bewolkt, met in het uiterste noorden van Limburg af en toe lichte (mot)regen bij 6 à 7 graden. Tijdens opklaringen dalen de temperaturen naar 0 tot 2 graden; het koudst is het in de Zuid-Limburgse dalen. Er is kans op mist(banken).
Na het oplossen van de eventueel gevormde mist of laaghangende bewolking, klaart het van het zuiden/zuidoosten flink op. Tijdens flinke zonnige perioden wordt het vrijdagmiddag maximaal 9 à 10 graden. De wind uit het oosten is zwak.

Verdere vooruitzichten

Meteo Limburg verwacht dat de laatste drie novemberdagen, het weekeinde en maandag, droog en vrij zonnig gaan verlopen. Het waait in het weekeinde matig, 3 Beaufort, uit een oostelijke richting die droge landlucht aanvoert. Zaterdagmiddag wordt het 8 à 9 graden, waarna het kouder wordt met zondag en maandag tijdens de middaguren maxima rond 5 graden. Tijdens de heldere nachten gaat het vriezen en het koudst wordt de nacht naar maandag met minima rond -4 graden, en dat betekent hier en daar matige vorst.
Begin december, dinsdag, raakt het bewolkt en er kan wat regen vallen. Het wordt iets minder koud.