Overslaan en naar de inhoud gaan
Vannacht pittige vorst, morgen begint april met zonnig weer en weinig wind
Morgen en vrijdag nog kouder dan normaal, zondag warmer: ruim 20 graden

opgesteld 22:00 uur

Het blijft helder en bij een zwakke wind uit NO liggen de temperaturen op het einde van deze avond al iets onder het vriespunt.

Morgen

In de nacht is het onbewolkt en het gaat enkele graden vriezen. In de nanacht en vroege ochtend is het -4 tot -6 graden en aan de grond nog kouder: pittige nachtvorst.
Overdag begint de maand april met stralend zonnig weer. Geleidelijk ontstaan er kleine stapelwolken. Maxima 10 à 11 graden bij slechts een zwakke noordelijke wind.

Verdere vooruitzichten

Donderdag overdag is het droog. Er zijn wolkenvelden en opklaringen. Bij een matige wind uit ZW tot W wordt het maximaal 9 à 10 graden. Op het einde van de dag is een bui mogelijk, en dit geldt ook voor het eerste dagdeel van de vrijdag. Er is daarbij een mix van wolkenvelden, stapelwolken en opklaringen te verwachten. Met hooguit 9 graden is het ook dan nog kouder dan normaal, na een nacht met temperaturen boven nul.
In de nacht naar zaterdag kan het nog licht gaan vriezen tot circa -2 graden. Overdag zijn er flinke zonnige perioden en stapelwolken. In de middag komen de temperaturen uit op de normale waarde van 13 à 14 graden, bij een matige zuidoostenwind die droge lucht aangevoerd.
Meteo Limburg verwacht voor zondag een matig zuidelijk briesje en daarmee wordt iets vochtigere en warmere lucht aangevoerd. Tijdens vrij zonnig weer lopen de temperaturen in de middag op tot ruim 20 graden: lenteachtig weer. Ook begin volgende week zijn er hoge temperaturen te verwachten.