Overslaan en naar de inhoud gaan
Zonnig en tot begin avond zomers warm, weekend (ruim) 30 graden
Begin volgende week ruim 30 graden en derde hittegolf deze zomer

opgesteld 16:30 uur

Ook tijdens het eerste deel van de avond is het zonnig met sluierbewolking. Tot in het begin van de avond is het zomers warm met maxima van 27 à 28 graden. Het waait slechts zwak uit een richting NO en O.
Op het einde van de avond is het tijdens helder weer afgekoeld naar 14 tot 17 graden.

Morgen

De nacht verloopt helder en het koelt flink af bij een zwakke wind. Rond zonsopkomst is het 10 tot 13 graden. Er ontstaan enkele mistbanken.
Daarna blijft het de hele dag stralend zonnig weer en in de loop van de middag wordt het in Limburg 29 à 30 graden. Er staat een zwakke tot matige, 2-3 Beaufort, oostelijke wind.

Verdere vooruitzichten

Van zondag tot en met woensdag is het (vrij) zonnig zomerweer en er zijn volgens Meteo Limburg tropische maxima van 30 tot 32 graden te verwachten bij weinig wind. Normaal (langjarige gemiddelde) zijn nu maxima van 22 à 23 graden. Maandag of dinsdag kunnen we in Limburg officieel spreken van de derde hittegolf van deze zomer, na de hittegolven van 22 juni t/m 1 juli en 18 juli t/m 26 juli.
Het is geen recordlate hittegolf, want drie jaar geleden kenden grote delen van Limburg (oa KNMI-weerstation Arcen) nog twee hittegolven van 23 t/m 28 augustus 2016 en van 10 t/m 15 september 2016. Het KNMI-weerstation Arcen meldde ook nog een late hittegolf van 8 tot en met 13 september 1999. Maastricht had van 11 tot en met 20 september 1947 een recordlate hittegolf van tien dagen.

Er komen volgende week tijdens de hittegolf géén lange warme tropennachten met minima tussen 14 en 17 graden. De lucht wordt vanaf zondag wel zo vochtig dat het drukkend warm gaat worden. De ochtenden beginnen met mistbanken. Vooral vanaf dinsdag is er kans op enkele lokale onweersbuien.
In de tweede weekhelft, vanaf donderdag, wordt het minder warm.