Overslaan en naar de inhoud gaan
Vanmiddag koel weer, half tot zwaar bewolkt en vrijwel overal droog,
later op de avond en in de komende nacht vrij veel regen in Limburg

opgesteld 13:00 uur

Het is vanmiddag half tot zwaar bewolkt. Het blijft, vrijwel overal in de provincie, droog. Alleen tijdens enkele opklaringen, bij voldoende zonneschijn, wordt het vanmiddag maximaal 14 à 15 graden. Bij hardnekkige bewolking is het kouder. Het waait matig, 3-4 Beaufort, uit NW tot N.
In de loop van de middag en avond raakt het bewolkt en vanavond gaat het regenen. Later op de avond gaat het harder regenen bij ongeveer 11 graden.

Morgen

In de nacht is het bewolkt en het regent langdurig bij een graad of 10. Op het einde van de nacht of vroege ochtend trekt de regen naar het westen weg. Er wordt zaterdagavond en in de daarop volgende nacht voor Limburg 15 tot 25 mm regen berekend.
Overdag wordt het half tot zwaar bewolkt. Er zijn wolkenvelden, stapelwolken en enkele opklaringen. Het blijft, op een bui of wat lichte (mot)regen na, droog. Bij af en toe zonneschijn wordt het maximaal ongeveer 17 graden, en bij hardnekkige bewolking is het circa 14 graden. Het waait zwak tot matig, 2-3 Beaufort, uit NO tot O.

Verdere vooruitzichten

Volgens Meteo Limburg is het ook begin volgende week tijdens de laatste septemberdagen koel en wisselvallig weer bij een matige wind uit ZW tot W. Tijdens opklaringen wordt het maximaal ongeveer 18 graden en dat is normaal.
Er zijn ook lange droge perioden waarbij de zon zich laat zien. Waarschijnlijk blijft het woensdag overwegend droog. Begin oktober, donderdag en vrijdag, worden de regenkansen groter.