Overslaan en naar de inhoud gaan
Vandaag koel, veel bewolking en overwegend droog/tijdelijk (mot)regen
Komende dagen enkele buien, geleidelijk warmer tijdens zonnige perioden

opgesteld 12:30 uur

Het is geruime tijd bewolkt en het blijft vrijwel overal in de provincie droog. Geleidelijk wordt de bewolking dunner en in de loop van de middag en avond laat de zon zich van tijd tot tijd zien. Daarbij wordt het 18 à 19 graden, maar het is geruime tijd (vooral in Zuid-Limburg) kouder. Het waait zwak tot matig, 2-3 Beaufort, uit N tot NO.

Morgen

In de nacht is er veel bewolking en het koelt af tot ongeveer 13 graden bij een zwakke tot matige, 2-3 Beaufort, wind uit N tot NO.
Overdag is het (overwegend) bewolkt. Er kan in de loop van de dag af en toe regen vallen of een bui. Het is meestal droog en tijdens enkele opklaringen wordt het maximaal 20 graden. Het waait zwak tot matig, 2-3 Beaufort, uit een noordelijke richting.

Verdere vooruitzichten

Vanaf vrijdag is het volgens Meteo Limburg dagelijks wisselend bewolkt. Er zijn zonnige perioden, wolkenvelden en stapelwolken. Er vallen tijdelijk enkele buien, mogelijk vooral zondag lokaal met onweer. In het weekeinde kan het tijdelijk drukkend warm worden.
Het wordt geleidelijk warmer. Vrijdag wordt het bij een zuidwestelijke wind ongeveer 22 graden na een frisse nacht met minima van 8 à 9 graden tijdens brede opklaringen.
Begin volgende week zijn zomerse maxima van 25 tot 27 graden te verwachten bij een matig briesje uit NO.