Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie
Broeierig warm met tropische temperaturen, sterke zonkracht
Ook morgen drukkend warm, donderdag/vrijdag drogere lucht

opgesteld 7:00 uur

Het is vandaag (vrij) zonnig. Er zijn ook enkele wolkenvelden (ook sluierbewolking). De zonkracht is op het einde van de ochtend en tijdens het eerste deel van de middag zeer sterk, waarde 8. Het wordt snel tropisch warm. Maxima 35 à 36 graden: recordwarme 25e juni (datumrecord). Het is door de hoge luchtvochtigheid broeierig warm. Het waait slechts zwak tot matig (2-3 Beaufort) uit ZO tot Z en later op de dag uit ZW.
Tijdens een lange warme zomeravond is het tegen middernacht nog 22 tot 24 graden.

Morgen

In de nacht zijn er wolkenvelden en opklaringen. Bij een zwakke westelijke wind koelt het af tot uiteindelijk circa 18 graden rond zonsopkomst.
Overdag is het (vrij) zonnig. ’s Middags wordt het tropisch warm met maxima van 31 à 32 graden. In delen van Limburg, zoals op het KNMI-weerstation Arcen, is er dan officieel een hittegolf vanaf zaterdag (de regel is minimaal vijf dagen op rij 25 graden en meer, waarvan drie willekeurige dagen 30 graden en meer). Het is drukkend warm bij geruime tijd weinig wind. De noordelijke wind is zwak en wordt tegen en in de avond matig. Het koelt ’s avonds flink af en de lucht wordt droger.

Verdere vooruitzichten

Donderdag en vrijdag wordt met een matig noordoostelijk briesje kurkdroge lucht aangevoerd waardoor het niet meer drukkend warm is. Het is stralend zonnig weer, elke dag zeer sterke zonkracht 8, en de maxima komen uit op waarden tussen 27 en 29 graden.
In het laatste zonnige juniweekeinde wordt het volgens Meteo Limburg weer tropisch warm met temperaturen die oplopen naar 33 tot 35 graden.
Begin volgende week, begin juli, koelt het flink af en de hitte is voorbij, waarbij het (overwegend) droog blijft.