Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie
Vandaag stevige wind en toenemende bewolking
Morgen nog warmer dan normaal, daarna kouder

opgesteld 7:00 uur

Het is vandaag (overwegend) bewolkt en het blijft vrijwel overal in de provincie droog. Lokaal kan tijdelijk motregen vallen. Er staat vrij veel wind uit W, windkracht 4 en af en toe 5 Beaufort. Het wordt in de loop van de middag ongeveer 14 graden en dat is voor deze week de normale maximumtemperatuur (het langjarige gemiddelde). Vanavond blijft het zacht.

Woensdag

In de nacht is er veel bewolking en er zijn enkele opklaringen. De wind uit W is matig, 3-4 Beaufort. Het is zacht met geen lagere temperaturen dan 12 graden.
Overdag is er veel bewolking. Er zijn droge perioden, met een opklaring, en perioden met lichte regen of motregen. Het wordt maximaal ongeveer 16 graden. Het waait stevig, 4 Beaufort, uit NW.

Verdere vooruitzichten

Donderdag is het overwegend droog ondanks veel bewolking. Er valt af en toe lichte regen en motregen, en het is meestal droog. Af en toe breekt de zon door. Bij een matige WZW wind wordt het maximaal 13 graden.
Vrijdag is het geruime tijd droog. Later in de middag en avond gaat het regenen.
In het weekeinde wordt het wisselvallig weer. Er gaan buien over de provincie trekken, met kans op hagel en onweer. Het wordt ’s middags hooguit ongeveer 10 graden. Het is dan dus kouder dan normaal: ook zondag en maandag (eerste dagen in de wintertijd) waarbij de matige wind draait naar NO tot O.