Overslaan en naar de inhoud gaan
Vanochtend in Limburg dichte mist/in het noorden glad, vanmiddag zon
Komende dagen droog en 's nachts enkele graden vorst

opgesteld 7:00 uur

Vanochtend komt in de hele provincie dichte mist voor met zichten rond 100 meter. In het noordelijke deel van Limburg is het bovendien lokaal verraderlijk glad.
Pas later in de ochtend gaat de mist langzaam oplossen, maar kan ook vanmiddag hier en daar hardnekkig zijn en overgaan in laaghangende bewolking. Alleen tijdens flinke zonnige perioden wordt het vanmiddag circa 6 graden. Bij hardnekkige mist/laaghangende bewolking is het kouder. Het blijft droog bij een zwakke wind uit een oostelijke richting.
Vanavond gaat het tijdens vrij helder weer licht vriezen. Hier en daar ontstaat (dichte) mist en lokaal kan het glad worden.

Morgen

In de nacht en vroege dinsdagochtend vriest het tijdens helder weer enkele graden: -3 tot -5 graden. Lokaal wordt het glad en waarschijnlijk vooral in Noord-Limburg en delen van Midden-Limburg ontstaat (dichte) mist, die morgenochtend sneller oplost dan vandaag. Er staat een zwakke wind uit ZO tot Z.
Overdag wordt het zonnig en bij weinig wind, zwak (2 Beaufort) uit een richting tussen Z en W, komen de middagtemperaturen uit op ongeveer 5 graden.

Verdere vooruitzichten

Vanaf woensdag blijft het volgens Meteo Limburg droog rustig weer door een hogedrukgebied dat boven of in de buurt van de Benelux ligt.
Tijdens de avonden, nachten en vroege ochtenden gaat het tijdens helder weer licht vriezen met minima tussen -1 en -3 graden. Waarschijnlijk is er woensdag en tijdens het eerste deel van donderdag veel bewolking, waardoor het in de nacht naar donderdag niet vriest.
De middagtemperaturen komen tijdens zonnige perioden uit op ongeveer 7 graden.
In het weekeinde komt er meer wind uit ZW en het wordt zachter. Zondag wordt het (ruim) 10 graden, waarbij de kans op regen groter wordt; ook begin volgende week: géén doorzettend winterweer deze maand.