Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie
Vandaag en morgen droog, vrij zonnig/bewolking en morgen iets warmer
Na het weekeinde op een bui na droog en zomers warm

opgesteld 13:00 uur

Het is vanmiddag en vanavond droog en (vrij) zonnig. Geleidelijk komen er wolkenvelden, ook stapelwolken, en er zijn enkele stapelwolken. Tijdens het eerste deel van de middag is de zoninstraling sterk, zonkracht 6. Het wordt maximaal 24 à 25 graden. Het is niet drukkend warm doordat de lucht droog is. Er is weinig wind: zwak tot matig, 2-3 Beaufort, uit ZW tot W.
Tot zonsondergang (tien voor negen) is het warmer dan 20 graden, waarna het afkoelt tot ongeveer 17 graden tegen middernacht.

Zondag

De nacht verloopt vrij helder en er is wat sluierbewolking. Rond zonsopkomst (halfzeven) is het 12 tot 14 graden.
Het wordt een (vrij) zonnige (zonkracht 6) en zomers warme zondag in Limburg. Er is hooguit wat sluierbewolking en er ontstaan enkele stapelwolken, die géén regendruppels laten vallen. Het wordt in de loop van de middag en in het begin van de avond zomers warm: maxima 26 à 27 graden. Het waait slechts zwak tot matig, 2-3 Beaufort, uit ZW tot W. De lucht wordt iets vochtiger dan zaterdag, maar drukkend warm wordt het niet. ’s Avonds blijft het nog vrij lang warm.

Verdere vooruitzichten

Meteo Limburg verwacht dat het volgende week van maandag tot en met donderdag, op een bui na, droog zal zijn. Er zijn zomerse temperaturen van rond of iets meer dan 25 graden voor Limburg te verwachten. Er is bewolking en er zijn flinke zonnige perioden. Er staat een matig briesje uit ZW tot W.
De kans is vrij groot dat het vrijdag of in het volgende weekeinde flink afkoelt en dat gaat gepaard met enkele buien.