Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie
Vanavond bui, vannacht vorst aan de grond en zeer lokaal glad
Komende dagen droog en vanaf woensdag 's nachts lichte vorst

opgesteld 17:00 uur

Vanavond is het wisselend bewolkt met opklaringen en er kan nog een bui overtrekken, lokaal met hagel. De westelijke wind is matig, 3-4 Beaufort, die vrij koud aanvoelt. Later op de avond is het vrijwel overal droog en tijdens brede opklaringen koelt het af tot 2 à 3 graden.

Dinsdag

In de nacht is het vrij helder en droog. Bij een zwakke (2 Beaufort) W wind dalen de temperaturen naar 0 tot 2 graden, en er komt lichte vorst aan de grond. In het uiterste zuiden van Zuid-Limburg kunnen in de nanacht en vroege ochtend enkele buien vallen, hoogste gebieden mogelijk wat natte sneeuw.
Overdag blijft het vrijwel overal in de provincie droog. Er zijn brede opklaringen en enkele wolkenvelden. ’s Middags komen de temperaturen uit op ongeveer 7 graden. De wind uit W en later uit W tot NW is slechts zwak, 2 Beaufort.

Verdere vooruitzichten

Meteo Limburg verwacht dat het van woensdag tot en met vrijdag droog is. Er zijn zonnige perioden en wolkenvelden. Het gaat waaien uit een oostelijke richting met de minste wind (zwak) op woensdag en de meeste wind (een schrale wind, 4 Beaufort) op donderdag. Het wordt woensdag en donderdag maximaal 3 à 4 graden. ’s Nachts gaat het enkele graden vriezen tot (bijna) -5 graden in de nacht naar vrijdag. Vrijdagmiddag liggen de temperaturen maar net boven het vriespunt.
Vanaf zondag wordt het bij een matige ZW wind zachter met temperaturen die oplopen richting de 10 graden, waarbij de nachten vorstvrij verlopen. Later op zaterdag komen er perioden met regen, mogelijk eerst met wat natte sneeuw.