Overslaan en naar de inhoud gaan

Weekmarkt Venray gaat verspreid over vier pleinen door

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 19:08

Ondanks de oproep om thuis te blijven en voldoende afstand tot elkaar te bewaren, heeft de gemeente Venray toch besloten de weekmarkt maandag door te laten gaan.

Om mensen zo veel mogelijk uit elkaar te houden, vindt de markt wel op vier verschillende pleinen in het centrum plaats: het Henseniusplein, Schouwburgplein, Grote Markt en Gouden Leeuwplein.

Voldoet aan noodverordening
Die maatregel is besproken met de Veiligheidsregio Limburg-Noord en werd als voldoende beschouwd. "Er is afstemming geweest met de Veiligheidsregio en deze vorm voldoet aan de noodverordening'", laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. Er komen maximaal vijf kraampjes per plein te staan. Op die manier moeten de risico's op verspreiding van het coronavirus minimaal zijn, denkt de gemeente.

Lees ook: Verbod op weekmarkten in Noord- en Midden-Limburg

Markten zijn in principe tot 6 april verboden als een van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen