Overslaan en naar de inhoud gaan

Weekend van de waarheid voor beker-aspiraties Eaters

Geplaatst opzaterdag 29 december 2018 - 6:00

Voor de ijshockeyers van Microz Eaters Geleen staan er in het laatste weekend van het kalenderjaar twee cruciale wedstrijden op het programma. Een plekje in de finale van het bekertoernooi is de inzet.

Met HIJS Hokij Den Haag als tegenstander geldt de Limburgse ploeg op voorhand als favoriet voor de tweestrijd.

Ideale uitgangspositie
In de eerdere wedstrijden in het bekertoernooi bleek Eaters immers de sterkste van het spul: met tien overwinningen in twaalf bekerduels verschafte de formatie van Andy Tenbult zichzelf een ideale uitgangspositie voor de kruisfinales. Ter vergelijking: opponent Den Haag wist van haar twaalf bekerduels er zes winnend af te sluiten. Toch is het bepaald geen gedane zaak; Den Haag won immers het onderlinge treffen in Glanerbrook met 5-9.

Koploper
Desalniettemin is Eaters de te kloppen ploeg. Ook in de BENE-League geven de Geleendenaren de concurrentie vooralsnog het nakijken. Eaters is daar met 33 punten uit 13 wedstrijden de trotse koploper, waar HIJS het met 17 punten en een zesde plaats op de ranglijst moet doen. Eaters verloor slechts één keer in de reguliere speeltijd, al weet de ploeg dat het seizoen nog lang is.

Thuisvoordeel
Het bekertoernooi, dat Eaters in 1993 en 2010 won, is hoe dan ook de eerste kans op een hoofdprijs. Zaterdag is om 20:30 uur de face-off in Glanerbrook, waarna zondag om 19:00 uur de return in de Hofstad op het programma staat. Een eventuele derde, beslissende wedstrijd wordt op woensdag 2 januari in Geleen afgewerkt. De ploeg die twee keer weet te winnen, plaatst zich voor de finale. Het thuisvoordeel is dus in handen van Eaters.

Finale
De finale van de Beker van Nederland is op zondag 3 februari. Mocht Geleen erin slagen Den Haag van zich af te schudden, dan stuit het in de eindstrijd op UNIS Flyers Heerenveen of AHOUD Devils Nijmegen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen