Overslaan en naar de inhoud gaan

Weekend van de waarheid voor beker-aspiraties Eaters

Geplaatst opzaterdag 29 december 2018 - 6:00

Voor de ijshockeyers van Microz Eaters Geleen staan er in het laatste weekend van het kalenderjaar twee cruciale wedstrijden op het programma. Een plekje in de finale van het bekertoernooi is de inzet.

Met HIJS Hokij Den Haag als tegenstander geldt de Limburgse ploeg op voorhand als favoriet voor de tweestrijd.

Ideale uitgangspositie
In de eerdere wedstrijden in het bekertoernooi bleek Eaters immers de sterkste van het spul: met tien overwinningen in twaalf bekerduels verschafte de formatie van Andy Tenbult zichzelf een ideale uitgangspositie voor de kruisfinales. Ter vergelijking: opponent Den Haag wist van haar twaalf bekerduels er zes winnend af te sluiten. Toch is het bepaald geen gedane zaak; Den Haag won immers het onderlinge treffen in Glanerbrook met 5-9.

Koploper
Desalniettemin is Eaters de te kloppen ploeg. Ook in de BENE-League geven de Geleendenaren de concurrentie vooralsnog het nakijken. Eaters is daar met 33 punten uit 13 wedstrijden de trotse koploper, waar HIJS het met 17 punten en een zesde plaats op de ranglijst moet doen. Eaters verloor slechts één keer in de reguliere speeltijd, al weet de ploeg dat het seizoen nog lang is.

Thuisvoordeel
Het bekertoernooi, dat Eaters in 1993 en 2010 won, is hoe dan ook de eerste kans op een hoofdprijs. Zaterdag is om 20:30 uur de face-off in Glanerbrook, waarna zondag om 19:00 uur de return in de Hofstad op het programma staat. Een eventuele derde, beslissende wedstrijd wordt op woensdag 2 januari in Geleen afgewerkt. De ploeg die twee keer weet te winnen, plaatst zich voor de finale. Het thuisvoordeel is dus in handen van Eaters.

Finale
De finale van de Beker van Nederland is op zondag 3 februari. Mocht Geleen erin slagen Den Haag van zich af te schudden, dan stuit het in de eindstrijd op UNIS Flyers Heerenveen of AHOUD Devils Nijmegen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen