Overslaan en naar de inhoud gaan

Weekcijfers corona: Limburg blijft hardst getroffen

Geplaatst opdinsdag 9 februari 2021 - 17:13

Relatief gezien had Limburg afgelopen week de meeste coronabesmettingen van heel het land. Voor de vierde week op rij wordt de provincie het hardst getroffen.

Dat blijkt uit cijfers van de twee Limburgse GGD'en.

Besmettingen
Met 194,24 besmettingen per 100.000 inwoners staat Limburg stijf bovenaan het lijstje. Friesland (188,32) en Noord-Brabant (168,17) volgen. Het sterftecijfer in Friesland ligt met 5,85 per 100.000 inwoners het hoogst. In onze provincie is dat cijfer ook aanzienlijk: 2,77 per 100.000 inwoners.

De gemeente Echt-Susteren werd afgelopen week relatief het zwaarst getroffen. Met 420,65 besmettingen per 100.000 inwoners blijft Echt-Susteren de gemeenten Landgraaf (320,37) en Roermond (288,39) voor.

Lichte daling
De afgelopen zeven dagen zijn er in Limburg 2170 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dat is lager dan vorige week. Toen werden 2521 nieuwe besmettingen gemeld. Het totaal aantal besmettingen in Limburg is opgelopen tot 66.221.

Ziekenhuisopnames en sterfte
De afgelopen week is het aantal Limburgers dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis met 27 gestegen naar 2162. Daarnaast zijn er 31 personen overleden aan de gevolgen van het virus. In de provincie heeft Covid-19 nu minstens 1339 mensen het leven gekost.

Lees ook: Teststraten en vaccinatielocaties dicht vanwege sneeuwjacht

Vertekend beeld door sluiting locaties
Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn tussen maandag- en dinsdagochtend 1779 meldingen binnengekomen over positieve coronatesten. Het instituut liet eerder al weten dat de cijfers tot en met woensdag een vertekend beeld geven, omdat zondag de teststraten in het hele land dicht waren vanwege het barre winterweer. Maandag bleven er ook nog een aantal gesloten. De vaccinatie- en testlocaties in Limburg waren maandag gewoon weer geopend.

Vaccinatie
In de afgelopen zeven dagen zijn in totaal 24.501 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Iets meer dan een half miljoen mensen in Nederland hebben tot nu toe een vaccin tegen het coronavirus gekregen. Het gaat om 504.736 mensen. Dat zijn er bijna 177.000 meer dan een week eerder, zegt het RIVM, dat het vaccinatieprogramma leidt.

Van de gevaccineerden hebben 66.409 mensen ook al de tweede dosis gekregen, waarmee ze in elk geval voorlopig beschermd zijn tegen het virus.

Lees ook: Bijna vier dozijn afmeldingen voor 90+ prik door winterweer

Verpleeghuismedewerkers en 80-plussers
De grootste groep die tot nu toe is gevaccineerd, bestaat uit verpleeghuismedewerkers en thuiswonende 80-plussers. Van deze groep zijn 294.633 mensen gevaccineerd, van wie 26.409 een tweede dosis hebben gekregen. Bovendien zijn 151.584 bewoners van grotere verpleeghuizen en zorginstellingen ingeënt. Verder zijn 40.000 mensen uit de coronazorg gevaccineerd. Het gaat om verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp en corona-vleugels, en om ambulancepersoneel.

Tot slot hebben inmiddels 13.600 huisartsen en 4919 bewoners van kleinschalige woonvormen een vaccin gekregen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen