Overslaan en naar de inhoud gaan

Week van de waarheid voor Roda: 'Het ziet er goed uit'

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 6:00

Het reddingsplan van Roda JC is bijna voltooid. Dinsdag en woensdag worden de laatste plooien gladgestreken en later deze week hoopt de club naar buiten te treden.

Achter de schermen wordt er volop gewerkt want er is haast geboden. Op 28 oktober moet er bij de KNVB een keiharde garantie liggen van bijna 1 miljoen euro: het tekort op de begroting van dit seizoen.

Proflicentie in gevaar
De voetbalbond wil niet dat de club in de financiële problemen komt en eist daarom deze garantie. Roda diende eerder een begroting in met een tekort van negen ton. Zonder die garantstelling kan de licentiecommissie van de KNVB Roda JC bestraffen met drie punten in mindering en komt ook de proflicentie van Roda JC in gevaar.

De la Vega
Daardoor telt in Kerkrade elke seconde, zeker na het debacle met de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega, dat de club kostbare tijd heeft gekost. De la Vega kwam met veel beloftes naar Kerkrade, maar het huwelijk tussen club en zakenman strandde nog voordat het écht een feit was; De la Vega kwam (financiële) afspraken niet na en werd als reactie daarop uiteindelijk letterlijk en figuurlijk door club en supporters verdreven. Ondanks alle tumult en de onzekerheid die volgde, lijkt de redding voor de Koempelclub nabij.

Lees ook: Omstreden De la Vega vertrekt bij Roda JC

Hogenelst, Korotaev, Koster
Eerder deze maand lekte al uit dat er een nieuwe kandidaat is voor de overname van de aandelen van Frits Schrouff. Dat is Roland Hogenelst, eigenaar van tapasketen La Cubanita. Hij wil 51 procent van de aandelen in de club overnemen. Aleksei Korotaev bezit nog altijd 20 procent van de aandelen. De Zwitserse Rus zit weliswaar niet in de cel, maar mag hangende een juridische uitspraak Dubai nog niet verlaten. Wie de rest van het aandelenpakket in handen krijgt is onduidelijk. ICT-man Stijn Koster werd al eerder genoemd als mogelijke investeerder. De aandelen zijn nu in het bezit van de Stichting Frits Schrouff United.

Knelpunten
De mogelijke nieuwe eigenaar Hogenelst en Schrouff spraken vorige week met elkaar en daar hielden beide partijen een positief gevoel aan over. Toch zijn er nog wat knelpunten, zoals de lening van anderhalve ton die De la Vega afsloot in Duitsland. De vraag is wie dat bedrag gaat terugbetalen. Ook heeft De la Vega formeel nog geen afstand gedaan van de aandelentransactie, omdat zijn handtekening nog ontbreekt. Dus ook op papier moet Roda JC nog het een en ander regelen. Toch bevestigt Roda JC-adviseur Pieter Nieuwenhuis dat het er goed uitziet.

Lees ook: Roda-fans willen inspraak bij gesprekken nieuwe geldschieter

Directie
Daarnaast is de club bezig met het samenstellen van een nieuwe directie. Hessel Meijer is op dit moment statutair directeur; de eigenaar van projectontwikkelaar Wyckerveste werd op verzoek van De la Vega op die plek geposteerd, maar wil die functie weer inleveren zodra er een opvolger is. Onder meer de naam van Johan de Kock, oud-speler van Roda JC, wordt genoemd. Verder ontbreekt er momenteel een raad van commissarissen bij de Kerkraadse club.

Transparantie en duidelijkheid
"In elk geval zijn alle partijen het erover eens dat er meer transparantie en duidelijkheid naar buiten toe moet komen, want daar heeft het de afgelopen tijd aan ontbroken", zegt Nieuwenhuis. Die belofte kan de club deze week waarmaken. Het is de bedoeling dat vóór de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, vrijdag om 20:00 uur, openheid van zaken kan worden gegeven.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen