Overslaan en naar de inhoud gaan

Weduwnaar van Tanja: 'Ze stierf in de armen van haar zoon'

Geplaatst opwoensdag 2 oktober 2019 - 13:30

De kinderen van de in 2012 in Venlo doodgeschoten Tanja Gurskaja (39) hebben een horroravond beleefd, toen ze hun bloedende moeder aantroffen in de gang. Ze stierf in de armen van haar zoon.

Dat vertelde hun vader Wilmo woensdag in een slachtofferverklaring in de rechtbank. Zelf was hij die fatale avond niet thuis.

Lees ook: Zware veiligheidsmaatregelen bij rechtszaak vergismoord

Regen van kogels
Wilmo zat in Brazilië, waar hij op de hoogte werd gebracht van het afgrijselijke nieuws. "Tanja ging nog even met de hond wandelen. Ze is de deur amper uit en de hel breekt los. Een regen van kogels. Je vraagt je af wat er door haar heen is gegaan in die paar seconden die ze nog had. Ze ging terug het huis in, de kinderen beschermen", begon de weduwnaar zijn verhaal.

Alles is weg
Gurskaja werd meerdere keren getroffen. De kinderen schrokken van het lawaai. "Onze twaalfjarige zoon en negenjarige dochter kwamen kijken. Daar lag mam, doorzeefd met kogels. De hulpdiensten hebben onze zoon vragen gesteld en instructies gegeven. Hij moest kijken of ze nog bewoog en ademde. Ze hebben hem aan de telefoon gehouden... die kleine jongen met zijn moeder in zijn armen. In een paar seconden was alles weg."

Ruzie over cocaïne
De vermeende schutters Janis 'Jantje' V. (40) en Dennis W. (39) hadden het echter op Wilmo gemunt. Het zou nooit de bedoeling zijn geweest om Gurskaja iets aan te doen. Een vergismoord, zo claimen betrokkenen. Wilmo zou een conflict hebben gehad met John B. (58) over een grote partij cocaïne. Voor John reden om een prijs op het hoofd van Wilmo te zetten. Dat is in ieder geval wat Dennis verklaart. Hij is, in ruil voor strafvermindering, kroongetuige geworden voor justitie.

'Tanja was meer waard'
Weduwnaar Wilmo houdt de drie mannen hoe dan ook verantwoordelijk. "Tanja was het meest fantastische mens dat ik ooit heb leren kennen. Deze drie heren zijn verantwoordelijk. Blijkbaar was het plan om mij te doorboren met kogels, voor de ogen van mijn familie. John was een vriend van de familie. Een vriend van de familie die opdracht gaf mij af te slachten. Ik ben geen slechte vent, maar het leven van Tanja was ontelbaar veel meer waard dan dat van mij."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen