Overslaan en naar de inhoud gaan

Weduwnaar van Tanja: 'Ze stierf in de armen van haar zoon'

Geplaatst opwoensdag 2 oktober 2019 - 13:30

De kinderen van de in 2012 in Venlo doodgeschoten Tanja Gurskaja (39) hebben een horroravond beleefd, toen ze hun bloedende moeder aantroffen in de gang. Ze stierf in de armen van haar zoon.

Dat vertelde hun vader Wilmo woensdag in een slachtofferverklaring in de rechtbank. Zelf was hij die fatale avond niet thuis.

Lees ook: Zware veiligheidsmaatregelen bij rechtszaak vergismoord

Regen van kogels
Wilmo zat in Brazilië, waar hij op de hoogte werd gebracht van het afgrijselijke nieuws. "Tanja ging nog even met de hond wandelen. Ze is de deur amper uit en de hel breekt los. Een regen van kogels. Je vraagt je af wat er door haar heen is gegaan in die paar seconden die ze nog had. Ze ging terug het huis in, de kinderen beschermen", begon de weduwnaar zijn verhaal.

Alles is weg
Gurskaja werd meerdere keren getroffen. De kinderen schrokken van het lawaai. "Onze twaalfjarige zoon en negenjarige dochter kwamen kijken. Daar lag mam, doorzeefd met kogels. De hulpdiensten hebben onze zoon vragen gesteld en instructies gegeven. Hij moest kijken of ze nog bewoog en ademde. Ze hebben hem aan de telefoon gehouden... die kleine jongen met zijn moeder in zijn armen. In een paar seconden was alles weg."

Ruzie over cocaïne
De vermeende schutters Janis 'Jantje' V. (40) en Dennis W. (39) hadden het echter op Wilmo gemunt. Het zou nooit de bedoeling zijn geweest om Gurskaja iets aan te doen. Een vergismoord, zo claimen betrokkenen. Wilmo zou een conflict hebben gehad met John B. (58) over een grote partij cocaïne. Voor John reden om een prijs op het hoofd van Wilmo te zetten. Dat is in ieder geval wat Dennis verklaart. Hij is, in ruil voor strafvermindering, kroongetuige geworden voor justitie.

'Tanja was meer waard'
Weduwnaar Wilmo houdt de drie mannen hoe dan ook verantwoordelijk. "Tanja was het meest fantastische mens dat ik ooit heb leren kennen. Deze drie heren zijn verantwoordelijk. Blijkbaar was het plan om mij te doorboren met kogels, voor de ogen van mijn familie. John was een vriend van de familie. Een vriend van de familie die opdracht gaf mij af te slachten. Ik ben geen slechte vent, maar het leven van Tanja was ontelbaar veel meer waard dan dat van mij."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen