Overslaan en naar de inhoud gaan

Weduwe overleden Geel Hesje: 'Ik ga door in naam van hem'

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 15:50

Jacqueline Borlez, de weduwe van de demonstrant van de Gele Hesjes die om het leven kwam bij een aanrijding, was zaterdag ook bij de internationale hesjes-wandeling in Maastricht.

"Ik ga door in naam van mijn man", zei de vrouw tegen L1.

Belangrijk
Borlez liep ondanks het verlies van haar man gewoon mee met de demonstratie, die gericht was tegen de Europese Unie. "Ja dat is heel belangrijk voor mij. Wij verenigen ons vandaag. Voor mij is er geen verschil."

Lees ook: Honderden hesjes melden zich in Maastricht voor actie

Video: L1

Aanrijding
Haar man is vrijdag 11 januari overleden na een aanrijding met een truck in Visé. De 50-jarige man stond met andere Gele Hesjes te demonstreren op de E25. "Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is", zei Borlez. "Maar ik moet verder. Wij hebben geen keuze."

Lees ook: Trucker ondergedoken voor Gele Hesjes: 'Gaat niet werken'

Arrestatie
Zaterdagmiddag is een man, die in Maastricht stond te kijken naar een demonstratie van de Gele Hesjes, gewond geraakt. Hij kreeg vuurwerk van een van de actievoerders in zijn gezicht. De politie verrichte in de daaropvolgende commotie één arrestatie.

Lees ook: Man gewond bij Gele Hesjes-demonstratie: één arrestatie

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen