Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Weduwe eist alsnog onderzoek naar dodelijke arrestatie

Geplaatst opdonderdag 6 april 2017 - 6:38

De weduwe van de man die eind vorig jaar bij een arrestatie in het Maastrichtse winkelcentrum Brusselsepoort om het leven kwam, eist dat er toch een strafrechtelijk onderzoek komt.

De vrouw begint een Artikel 12-procedure waarmee ze het OM dwingt nog eens naar de zaak te kijken, schrijft De Limburger.

Lees ook: Geen vervolging fatale arrestatie Maastricht

Psychotisch
De 35-jarige uit Macedonië afkomstige Bekim Hasani werd op 20 december door een agent en een marechaussee gecontroleerd terwijl hij in het winkelcentrum op een bankje zat. De man, die kampt met psychoses, haalt op een gegeven moment uit en slaat de marechaussee in zijn gezicht. Er ontstaat een vechtpartij, waarbij ook verschillende burgers in het strijdgewoel duiken om Hasani in bedwang te houden.

Na een paar minuten keert de rust weer terug, en ligt Hasani dood op de grond.

Nekklem
Uit een eerder onderzoek concludeerde het OM dat de doodsoorzaak van Hasani niet duidelijk is vast te stellen, en dat er niemand iets valt te verwijten. Maar de weduwe legt zich daar niet bij neer. Volgens de voorlopige lijkschouwing kwam Hasani om het leven door geweld om zijn hals, bijvoorbeeld door een nekklem. Uit videobeelden van de worsteling zou blijken dat een van de burgers, een ex-militair die tegenwoordig werkt als beveiliger, Hasani om de nek is gevlogen.

De oud-militair werd in eerste instantie gezien als verdachte. De advocaat van de weduwe wil nu in ieder geval dat hij nog wordt verhoord, net als de agent en de marechaussee die Hasani aanvankelijk wilden controleren.

Lees ook: Omstander verdacht van dood arrestant

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie zoekt overvaller op scooter met Cruijff-shirt
Weduwe Bekim Hasani wil agenten alsnog voor de rechter
Arrestatie Maastricht: weduwe doet aangifte van moord
Te hulp schietende omstander verdacht van dood arrestant
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen