Overslaan en naar de inhoud gaan

Weduwe eist alsnog onderzoek naar dodelijke arrestatie

Geplaatst opdonderdag 6 april 2017 - 6:38

De weduwe van de man die eind vorig jaar bij een arrestatie in het Maastrichtse winkelcentrum Brusselsepoort om het leven kwam, eist dat er toch een strafrechtelijk onderzoek komt.

De vrouw begint een Artikel 12-procedure waarmee ze het OM dwingt nog eens naar de zaak te kijken, schrijft De Limburger.

Lees ook: Geen vervolging fatale arrestatie Maastricht

Psychotisch
De 35-jarige uit Macedonië afkomstige Bekim Hasani werd op 20 december door een agent en een marechaussee gecontroleerd terwijl hij in het winkelcentrum op een bankje zat. De man, die kampt met psychoses, haalt op een gegeven moment uit en slaat de marechaussee in zijn gezicht. Er ontstaat een vechtpartij, waarbij ook verschillende burgers in het strijdgewoel duiken om Hasani in bedwang te houden.

Na een paar minuten keert de rust weer terug, en ligt Hasani dood op de grond.

Nekklem
Uit een eerder onderzoek concludeerde het OM dat de doodsoorzaak van Hasani niet duidelijk is vast te stellen, en dat er niemand iets valt te verwijten. Maar de weduwe legt zich daar niet bij neer. Volgens de voorlopige lijkschouwing kwam Hasani om het leven door geweld om zijn hals, bijvoorbeeld door een nekklem. Uit videobeelden van de worsteling zou blijken dat een van de burgers, een ex-militair die tegenwoordig werkt als beveiliger, Hasani om de nek is gevlogen.

De oud-militair werd in eerste instantie gezien als verdachte. De advocaat van de weduwe wil nu in ieder geval dat hij nog wordt verhoord, net als de agent en de marechaussee die Hasani aanvankelijk wilden controleren.

Lees ook: Omstander verdacht van dood arrestant

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie zoekt overvaller op scooter met Cruijff-shirt
Bekim overleed tijdens arrestatie: 'Heb nog zoveel vragen'
Weduwe Bekim Hasani wil agenten alsnog voor de rechter
Man gedwongen om geld te pinnen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen