Overslaan en naar de inhoud gaan

Weduwe eist alsnog onderzoek naar dodelijke arrestatie

Geplaatst opdonderdag 6 april 2017 - 6:38

De weduwe van de man die eind vorig jaar bij een arrestatie in het Maastrichtse winkelcentrum Brusselsepoort om het leven kwam, eist dat er toch een strafrechtelijk onderzoek komt.

De vrouw begint een Artikel 12-procedure waarmee ze het OM dwingt nog eens naar de zaak te kijken, schrijft De Limburger.

Lees ook: Geen vervolging fatale arrestatie Maastricht

Psychotisch
De 35-jarige uit Macedonië afkomstige Bekim Hasani werd op 20 december door een agent en een marechaussee gecontroleerd terwijl hij in het winkelcentrum op een bankje zat. De man, die kampt met psychoses, haalt op een gegeven moment uit en slaat de marechaussee in zijn gezicht. Er ontstaat een vechtpartij, waarbij ook verschillende burgers in het strijdgewoel duiken om Hasani in bedwang te houden.

Na een paar minuten keert de rust weer terug, en ligt Hasani dood op de grond.

Nekklem
Uit een eerder onderzoek concludeerde het OM dat de doodsoorzaak van Hasani niet duidelijk is vast te stellen, en dat er niemand iets valt te verwijten. Maar de weduwe legt zich daar niet bij neer. Volgens de voorlopige lijkschouwing kwam Hasani om het leven door geweld om zijn hals, bijvoorbeeld door een nekklem. Uit videobeelden van de worsteling zou blijken dat een van de burgers, een ex-militair die tegenwoordig werkt als beveiliger, Hasani om de nek is gevlogen.

De oud-militair werd in eerste instantie gezien als verdachte. De advocaat van de weduwe wil nu in ieder geval dat hij nog wordt verhoord, net als de agent en de marechaussee die Hasani aanvankelijk wilden controleren.

Lees ook: Omstander verdacht van dood arrestant

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie zoekt overvaller op scooter met Cruijff-shirt
Bekim overleed tijdens arrestatie: 'Heb nog zoveel vragen'
Weduwe Bekim Hasani wil agenten alsnog voor de rechter
Auto Parkeren Parkeerplaats
Knops: 'Delen van parkeerplaatsen rijksgebouwen goede zaak'
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen