Overslaan en naar de inhoud gaan

Wedstrijd Van Marwijk tegen Palestina uitgesteld

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 22:34

De voetbalwedstrijd tussen Palestina en Saudi-Arabië is voorlopig uitgesteld. Het WK-kwalificatieduel zorgde de afgelopen tijd voor hommeles en de FIFA heeft woensdag ingegrepen.

Op 13 oktober zouden de twee landen tegen elkaar spelen.

Luchtruim dicht
Palestina was de ontvangende partij, maar Saudi-Arabië wilde niet naar het land reizen. Het moest dan namelijk via Israël reizen en de Saudi's erkennen dat land niet. Eroverheen vliegen was ook geen optie: Israël stelde het luchtruim niet open voor het team waar de Meerssenaar de bondscoach is.

Problemen oplossen
De FIFA besloot daarop dat de wedstrijd op neutraal terrein gespeeld zou worden, tot woede van de Palestijnen. Na een ontmoeting tussen FIFA-baas Sepp Blatter en de voorzitters van de voetbalbonden van beide landen, is besloten dat het duel wordt uitgesteld tot alle problemen zijn opgelost.

Tegen koploper
Donderdag speelt Bert van Marwijk nog tegen de Verenigde Arabische Emiraten, de koploper in de groep. De Saudi's hebben echter een wedstrijd minder gespeeld en staan maar één punt achter.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Bert van Marwijk wint weer met Saudi-Arabië
Veel kritiek op nieuwe baan van Bert van Marwijk
Van Marwijk heeft weer drie punten binnen
Van Marwijk doet op valreep gouden zaak met oog op WK
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen