Overslaan en naar de inhoud gaan

Wedstrijd Roda JC gestaakt vanwege hevige sneeuwval

Geplaatst opmaandag 5 april 2021 - 18:30

De wedstrijd tussen Roda JC en Almere City is maandag gestaakt vanwege een flinke sneeuwbui.

Vanwege de winterse taferelen heeft scheidsrechter Ingmar Oostrom de wedstrijd in de 68ste minuut stilgelegd. Na overleg met de KNVB heeft hij besloten de laatste 25 minuten niet meer te spelen.

Video: L1

Lijnen niet meer zichtbaar
In amper twintig minuten sloeg het weer om en lag het veld in het Parkstad Limburg Stadion bedekt onder een sneeuwlaag. In eerste instantie werd nog met een oranje bal gespeeld, maar dat was ook niet te doen. Omdat de lijnen niet meer zichtbaar waren, gingen de spelers terug naar de kleedkamers.

Sneeuwschuiven
Met man en macht werd vervolgens geprobeerd om de lijnen weer zichtbaar te maken. "Ik kon de veiligheid niet garanderen", zei de arbiter tegen ESPN. "Dit hadden we allemaal niet aan zien komen. In de eerste helft hadden we nog zon, maar na rust ging het veel te hard met de sneeuw. De lijnen die werden vrijgemaakt, sneeuwden meteen weer dicht. Iedereen wil wel door, maar het moet wel veilig zijn. Het weer laat zich niet sturen, dat blijkt maar weer."

Beter zo
Ook Jurgen Streppel is het eens met de staking. "Als het veld glad is, is het vragen om problemen. Dan krijg je blessures waar je niet op zit te wachten. Het is beter zo." Streppel was over de kleine zeventig minuten die wel werden gespeeld tevreden. "Ik vond 'm de eerste helft gelijk op gaand en de tweede helft speelden we meer op de helft van de tegenstander, hadden we het tactisch iets anders opgelost en hadden we ze eigenlijk liggen."

Video: L1

Bij het stilleggen van de wedstrijd stond het 0-0. Wanneer de wedstrijd verder gespeeld gaat worden, is nog onduidelijk.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen