Overslaan en naar de inhoud gaan

Wedstrijd BAL Weert afgelast wegens corona

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2020 - 21:43

De basketbalwedstrijd tussen BAL Weert en Aris Leeuwarden gaat zaterdag niet door. Vanwege mogelijke coronabesmettingen binnen het team van Aris Leeuwarden.

De Dutch Basketball League (DBL) heeft uiteindelijk het besluit genomen dat de wedstrijd niet doorgaat. Een aantal spelers van Aris is zeer recent op eigen initiatief preventief getest. De uitslagen van deze testen zijn voorafgaand aan de wedstrijd tegen BAL niet tijdig genoeg bekend. Vanwege deze onzekerheid voelt Aris zich genoodzaakt om de wedstrijd tegen BAL af te zeggen. Aris wil hiermee mogelijk risico op verdere besmetting voorkomen.

Besluit
Zowel BAL als DBL begrijpen de beslissing van Aris, maar betreuren wel dat de wedstrijd geen doorgang vindt. Voorzitter Jeroen van Veen van BAL laat aan L1 weten: "Het is spijtig dat het Aris niet is gelukt om een testlocatie te vinden waar alle spelers preventief getest konden worden. In dat geval hadden we de wedstrijd kunnen spelen of uitstellen. Zeker omdat er voor zover bekend, geen klachten waren bij die spelers", aldus Van Veen.

Revanche
In overeenstemming met afspraken binnen de Dutch Basketball League wordt de wedstrijd niet opnieuw vastgesteld en wint BAL met 20-0. Dat betekent voor het team van coach Radenko Varagic een reglementaire overwinning en meteen de eerste zege van het seizoen. Vorig week werd de eerste wedstrijd van het seizoen verloren van nieuwkomer Yoast United. "De spelers vinden het jammer dat ze zich niet in de zaal kunnen revancheren voor die matige prestatie van vorige week", zo omschrijft voorzitter Jeroen van Veen het gevoel. "Ze waren klaar om de strijd aan te gaan, maar moeten dat nu helaas nog even uitstellen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen