Overslaan en naar de inhoud gaan

Wederom woning in Roerdalen op slot om kwekerij

Geplaatst opwoensdag 8 augustus 2018 - 13:51

Met ingang van woensdag gaat een pand in Vlodrop drie maanden op slot.

Burgemeester Monique de Boer van Roerdalen neemt dat besluit nadat er een tijdje terug in de woning een hennepkwekerij werd gevonden.

291 planten
Agenten stuitten destijds in het pand aan de Oerraede op 291 hennepplanten. Bovendien bleek er met de elektriciteitsmeter geknoeid te zijn.

Damoclesbeleid
Daardoor ontstond een brandgevaarlijke situatie in de woning. Burgemeesters kunnen op basis van het zogeheten Damoclesbeleid besluiten een pand enkele maanden op slot te gooien bij een drugsvondst. De woning in Vlodrop gaat tot 8 november dicht.

Lees ook: Loods maanden op slot na vondst hennepkwekerij

Ingrepen
Het is bepaald niet voor het eerst in de afgelopen maanden dat burgemeester De Boer op deze wijze ingrijpt. Op 31 mei sloot zij een vakantiewoning in Posterholt en woonhuizen in Herkenbosch en Melick op grond van de Opiumwet. Nog geen maand geleden ging ook een loods in Herkenbosch op slot.

Lees ook: Roerdalen treedt op tegen hennep: meerdere panden op slot

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen