Overslaan en naar de inhoud gaan

Webwinkel-affaire leidde tot schietpartij in Heerlen

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 21:25

De schietpartij in Heerlen, begin deze maand, heeft een derde verdachte opgeleverd. Deze 33-jarige Yuri R. zou zelfs de spil zijn in de hele affaire.

De Heerlenaar runt een internetwinkel, waar mensen terecht kunnen voor drank en snacks. Deze worden op bestelling geleverd. Het slachtoffer van de schietpartij, was één van zijn bezorgers.

Lees ook: Neergeschoten man verdacht van afpersing en bedreiging

Dreiging en afpersing
Er werden eerder twee mannen aangehouden voor de schietpartij, die op 2 december in de Jos Cuypersstraat plaatsvond. Zij waren daadwerkelijk betrokken bij het incident. Een 31-jarige man werd door twee kogels geraakt; één keer in zijn knie, één keer in zijn buik. De schutter, een 46-jarige Heerlenaar, zou hebben geschoten omdat de andere man hem zou hebben bedreigd en afgeperst.

Meteen geschoten
Volgens advocaat Selçuk Ikiz, die de neergeschoten verdachte vertegenwoordigt, ging alles heel rap. Yuri had zijn bezorger op pad gestuurd, omdat hij nog geld tegoed had van iemand. "Mijn cliënt is in opdracht van de andere verdachte naar dat adres gegaan en heeft aangebeld. Hij zegt dat de man toen meteen heeft geschoten. Het is vervelend dat dit hem overkomt, hij had er echt geen weet van. Want als hij kwaad in de zin had, was hij toch niet ongewapend naar die man gegaan?"

Foto: Track '88

'Belachelijk besluit'
De advocaat van Yuri heeft aangegeven niet inhoudelijk te willen reageren op vragen over de kwestie. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het drietal is aangehouden. Yuri heeft zich overigens zelf bij de politie gemeld. Het voorarrest van het trio is met negentig dagen verlengd. Belachelijk, vindt advocaat Ikiz in zijn geval. "Mijn client is hier slachtoffer. Hij werkte in opdracht en is vervolgens neergeschoten. Het is een onbegrijpelijk besluit."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen