Overslaan en naar de inhoud gaan

Webwinkel-affaire leidde tot schietpartij in Heerlen

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 21:25

De schietpartij in Heerlen, begin deze maand, heeft een derde verdachte opgeleverd. Deze 33-jarige Yuri R. zou zelfs de spil zijn in de hele affaire.

De Heerlenaar runt een internetwinkel, waar mensen terecht kunnen voor drank en snacks. Deze worden op bestelling geleverd. Het slachtoffer van de schietpartij, was één van zijn bezorgers.

Lees ook: Neergeschoten man verdacht van afpersing en bedreiging

Dreiging en afpersing
Er werden eerder twee mannen aangehouden voor de schietpartij, die op 2 december in de Jos Cuypersstraat plaatsvond. Zij waren daadwerkelijk betrokken bij het incident. Een 31-jarige man werd door twee kogels geraakt; één keer in zijn knie, één keer in zijn buik. De schutter, een 46-jarige Heerlenaar, zou hebben geschoten omdat de andere man hem zou hebben bedreigd en afgeperst.

Meteen geschoten
Volgens advocaat Selçuk Ikiz, die de neergeschoten verdachte vertegenwoordigt, ging alles heel rap. Yuri had zijn bezorger op pad gestuurd, omdat hij nog geld tegoed had van iemand. "Mijn cliënt is in opdracht van de andere verdachte naar dat adres gegaan en heeft aangebeld. Hij zegt dat de man toen meteen heeft geschoten. Het is vervelend dat dit hem overkomt, hij had er echt geen weet van. Want als hij kwaad in de zin had, was hij toch niet ongewapend naar die man gegaan?"

Foto: Track '88

'Belachelijk besluit'
De advocaat van Yuri heeft aangegeven niet inhoudelijk te willen reageren op vragen over de kwestie. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het drietal is aangehouden. Yuri heeft zich overigens zelf bij de politie gemeld. Het voorarrest van het trio is met negentig dagen verlengd. Belachelijk, vindt advocaat Ikiz in zijn geval. "Mijn client is hier slachtoffer. Hij werkte in opdracht en is vervolgens neergeschoten. Het is een onbegrijpelijk besluit."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen