Overslaan en naar de inhoud gaan

Websuper Picnic opent eerste vestiging in Zuid-Limburg

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 5:58

Online-supermarkt Picnic vestigt zich in Heerlen. Na Venlo is dat de tweede plaats in Limburg waar de bezorgservice een distributiecentrum krijgt.

Toen het bedrijf zich vorig jaar september in Venlo vestigde, liet het al doorschemeren te willen uitbreiden naar andere plaatsen in Limburg. Maar er was toen nog geen lijstje met favoriete vestigingsplaatsen.

Lees ook: Online supermarkt Picnic naar Venlo

Uitvalsbasis
Het bedrijf wilde bij de keuze van een nieuwe locatie vooral kijken naar plaatsen met een logistiek gunstige ligging. Die lijkt nu gevonden te zijn in Hoensbroek. Vanaf industrieterrrein De Koumen wil het bedrijf klanten in Heerlen, Brunssum, Landgraaf en Voerendaal gaan bedienen.

Snelle groei
Half november moeten in de regio Heerlen tien bezorgwagens en dertig bezorgers operationeel zijn. Aan het eind van dit jaar - anderhalve maand later dus - moet dat al verdubbeld zijn. Ook in Heerlen wil de websuper weer samenwerken met regionale ondernemers. In Venlo doet het bedrijf dat al, onder andere met een vlaaienleverancier.

Uitbreiding
Picnic is een relatief jonge supermarktformule. Het bedrijf begon in 2015 op een beperkt aantal locaties. Inmiddels zijn er vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Ede, Veenendaal en verschillende plekken in Brabant. Dit jaar heeft het bedrijf distributiecentra geopend in Apeldoorn, Deventer, Spijkenisse en binnenkort dus Heerlen.

Keerzijde
Het bedrijf is in betrekkelijk korte tijd snel gegroeid en dat lijkt ook zijn keerzijde te hebben. Vorig jaar trok vakbond FNV aan de bel over de arbeidsomstandigheden bij de prijsbokser.

Lees ook: Werknemers Picnic klagen over weinig loon en zwaar werk

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen