Overslaan en naar de inhoud gaan

'Weber niet bang voor Timmermans'

Geplaatst opvrijdag 26 april 2019 - 14:39

Manfred Weber is de grote afwezige tijdens het debat tussen de Europese lijsttrekkers in Maastricht op maandag.

Bronnen rond de organisatie meldden dat Weber niet naar de Limburgse hoofstad zou durven te komen. Aangezien Maastricht de geboorteplaats is van Frans Timmermans, zou Weber vrezen dat hij "een uitwedstrijd speelt".

Waigel
Een woordvoerder van Weber's partij, de Europese Volkspartij (EVP), spreekt dat ten stelligste tegen. "Weber moet naar een symposium van Theo Waigel in Beieren, de voormalig Duitse minister van buitenlandse zaken", zo zegt Dirk Gotink.

Volgens de laatste peilingen wordt de EVP de grootste in de komende Europese verkiezingen eind mei.

Lees ook: Frans Timmermans debatteert in Maastricht

Jonge kiezers
Aan het Maastrichtse debat nemen maandag vijf lijsttrekkers deel. Frans Timmermans vertegenwoordigt de Europese socialisten en Bas Eickhout debatteert namens de Groenen. Verder nemen ook Guy Verhofstadt, Jan Zahradil en Violeta Tomic deel. De rector van de Universiteit Maastricht, Rianne Letschert, is een van de moderatoren van het debat, dat in het teken staat van de jonge kiezers.

Een kort filmpje over 'The Maastricht Debate'
POLITICO

Grote onzin
"We hadden heel graag naar Maastricht willen komen", zo vertelt Dirk Gotink van de EVP vanuit Frankrijk, waar hij met Weber op campagne is. "Maar ter ere van de 80e verjaardag van Theo Waigel wordt in Beieren een groot symposium gehouden. Vanaf het eerste moment hebben we laten weten dat maandag voor ons een onmogelijke datum is. Nu worden we van alle kanten gefileerd, omdat we niet aanwezig zijn in Maastricht. Maar het kon voor ons niet anders. Het is grote onzin dat wij bang zouden zijn voor het thuisvoordeel van Frans Timmermans in Maastricht."

Jubileum
Theo Waigel was in 1991 als Duitse minister van Buitenlandse Zaken een van de onderhandelaars van het Verdrag van Maastricht. In de L1-documentaire ter ere van het 25-jarig jubileum van het Verdrag van Maastricht, liet Waigel nog weten dat er grote weerstand was in Duitsland tegen de monetaire unie, die gerealiseerd werd met het Maastrichtse verdrag.

Het Europese debat is maandag 29 april vanaf 19.00 uur live te volgen via de website van L1.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen