Overslaan en naar de inhoud gaan

'Weber niet bang voor Timmermans'

Geplaatst opvrijdag 26 april 2019 - 14:39

Manfred Weber is de grote afwezige tijdens het debat tussen de Europese lijsttrekkers in Maastricht op maandag.

Bronnen rond de organisatie meldden dat Weber niet naar de Limburgse hoofstad zou durven te komen. Aangezien Maastricht de geboorteplaats is van Frans Timmermans, zou Weber vrezen dat hij "een uitwedstrijd speelt".

Waigel
Een woordvoerder van Weber's partij, de Europese Volkspartij (EVP), spreekt dat ten stelligste tegen. "Weber moet naar een symposium van Theo Waigel in Beieren, de voormalig Duitse minister van buitenlandse zaken", zo zegt Dirk Gotink.

Volgens de laatste peilingen wordt de EVP de grootste in de komende Europese verkiezingen eind mei.

Lees ook: Frans Timmermans debatteert in Maastricht

Jonge kiezers
Aan het Maastrichtse debat nemen maandag vijf lijsttrekkers deel. Frans Timmermans vertegenwoordigt de Europese socialisten en Bas Eickhout debatteert namens de Groenen. Verder nemen ook Guy Verhofstadt, Jan Zahradil en Violeta Tomic deel. De rector van de Universiteit Maastricht, Rianne Letschert, is een van de moderatoren van het debat, dat in het teken staat van de jonge kiezers.

Een kort filmpje over 'The Maastricht Debate'
POLITICO

Grote onzin
"We hadden heel graag naar Maastricht willen komen", zo vertelt Dirk Gotink van de EVP vanuit Frankrijk, waar hij met Weber op campagne is. "Maar ter ere van de 80e verjaardag van Theo Waigel wordt in Beieren een groot symposium gehouden. Vanaf het eerste moment hebben we laten weten dat maandag voor ons een onmogelijke datum is. Nu worden we van alle kanten gefileerd, omdat we niet aanwezig zijn in Maastricht. Maar het kon voor ons niet anders. Het is grote onzin dat wij bang zouden zijn voor het thuisvoordeel van Frans Timmermans in Maastricht."

Jubileum
Theo Waigel was in 1991 als Duitse minister van Buitenlandse Zaken een van de onderhandelaars van het Verdrag van Maastricht. In de L1-documentaire ter ere van het 25-jarig jubileum van het Verdrag van Maastricht, liet Waigel nog weten dat er grote weerstand was in Duitsland tegen de monetaire unie, die gerealiseerd werd met het Maastrichtse verdrag.

Het Europese debat is maandag 29 april vanaf 19.00 uur live te volgen via de website van L1.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen