Overslaan en naar de inhoud gaan

'We halen alles uit de kast om de schade vergoed te krijgen'

Geplaatst opdonderdag 5 augustus 2021 - 6:00

Tot in elke vezel is ondernemer Ferry Philippi uit Valkenburg gemotiveerd zijn miljoenschade vergoed te krijgen. Zijn verzekeraar is vooralsnog niet van plan om de waterschade van bijna drie weken geleden te vergoeden. Des te mooier is de steun die hij krijgt van lokale en landelijke politici.

Philippi is eigenaar van ijsmakerij en banketbakkerij Botterweck in Valkenburg. "Het maakt mij niet uit wie het betaalt. Linksom of rechtsom zal ik die schade vergoed krijgen", legt Philippi uit.

Klachtenregeling verzekeraar
Philippi's verzekeringsmaatschappij APC Holland zegt de schade niet te vergoeden. APC-Holland is een tussenpersoon van verzekeraar LLoyd's Europe. In een reactie aan 1Limburg laat de verzekeraar weten dat Philippi een reguliere klacht kan indienen. En dat, na beoordeling van de klacht, met hem contact wordt opgenomen. Verder schrijven ze: "Onze gedachten gaan uit naar allen die getroffen zijn door deze vreselijke gebeurtenissen. Lloyd's Europe is toegewijd om Nederlandse klanten te ondersteunen bij het betalen van alle geldige claims."

Philippi kan echter nog geen officiële klacht indienen omdat hij alleen nog geen officieel poststuk van de verzekeraar heeft ontvangen. De afwijzing van de schadeclaim is telefonisch besproken.

Lees ook: Schade door overstroming Geul toch niet vergoed

'De burgemeester loopt de benen uit zijn lijf'
Steun krijgt hij in ieder geval vanuit de politiek. "Ik heb woensdagochtend een gesprek gehad met de burgemeester en hij heeft toegezegd er alles aan te doen om het op te lossen. Dat geldt niet alleen voor mijn probleem, ook die van alle andere ondernemers in het centrum. Ik zie dat die man zijn benen uit zijn lijf loopt voor ons."

Steun Lilian Ploumen
Ook heeft Philippi de steun vanuit de landelijke politiek. "Ik heb de toezegging van PvdA-leider Lilian Ploumen dat ze zich sterk gaat maken voor een oplossing van zijn probleem. Toen ik hoorde dat ze in politiek Den Haag aandacht vroeg voor de situatie in Limburg, twijfelde ik geen moment. Via via kende ik haar medewerker. Ik heb nu persoonlijk contact. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn schade vergoed wordt. Door de politiek of door de verzekeraar... het maakt mij niet uit. Als het maar gebeurt!"

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen