Overslaan en naar de inhoud gaan

'We halen alles uit de kast om de schade vergoed te krijgen'

Geplaatst opdonderdag 5 augustus 2021 - 6:00

Tot in elke vezel is ondernemer Ferry Philippi uit Valkenburg gemotiveerd zijn miljoenschade vergoed te krijgen. Zijn verzekeraar is vooralsnog niet van plan om de waterschade van bijna drie weken geleden te vergoeden. Des te mooier is de steun die hij krijgt van lokale en landelijke politici.

Philippi is eigenaar van ijsmakerij en banketbakkerij Botterweck in Valkenburg. "Het maakt mij niet uit wie het betaalt. Linksom of rechtsom zal ik die schade vergoed krijgen", legt Philippi uit.

Klachtenregeling verzekeraar
Philippi's verzekeringsmaatschappij APC Holland zegt de schade niet te vergoeden. APC-Holland is een tussenpersoon van verzekeraar LLoyd's Europe. In een reactie aan 1Limburg laat de verzekeraar weten dat Philippi een reguliere klacht kan indienen. En dat, na beoordeling van de klacht, met hem contact wordt opgenomen. Verder schrijven ze: "Onze gedachten gaan uit naar allen die getroffen zijn door deze vreselijke gebeurtenissen. Lloyd's Europe is toegewijd om Nederlandse klanten te ondersteunen bij het betalen van alle geldige claims."

Philippi kan echter nog geen officiële klacht indienen omdat hij alleen nog geen officieel poststuk van de verzekeraar heeft ontvangen. De afwijzing van de schadeclaim is telefonisch besproken.

Lees ook: Schade door overstroming Geul toch niet vergoed

'De burgemeester loopt de benen uit zijn lijf'
Steun krijgt hij in ieder geval vanuit de politiek. "Ik heb woensdagochtend een gesprek gehad met de burgemeester en hij heeft toegezegd er alles aan te doen om het op te lossen. Dat geldt niet alleen voor mijn probleem, ook die van alle andere ondernemers in het centrum. Ik zie dat die man zijn benen uit zijn lijf loopt voor ons."

Steun Lilian Ploumen
Ook heeft Philippi de steun vanuit de landelijke politiek. "Ik heb de toezegging van PvdA-leider Lilian Ploumen dat ze zich sterk gaat maken voor een oplossing van zijn probleem. Toen ik hoorde dat ze in politiek Den Haag aandacht vroeg voor de situatie in Limburg, twijfelde ik geen moment. Via via kende ik haar medewerker. Ik heb nu persoonlijk contact. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn schade vergoed wordt. Door de politiek of door de verzekeraar... het maakt mij niet uit. Als het maar gebeurt!"

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen