Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'We hadden niets te zoeken in deze wedstrijd'

Geplaatst opzaterdag 1 december 2018 - 14:04

Na twee overwinningen op rij was MVV vrijdagavond in De Geusselt geen schim van de ploeg die op wilskracht wist te winnen van Roda JC en Jong Ajax.

Een schamel punt thuis tegen Jong AZ leverde een striemend fluitconcert op.

Mentaliteit
Twee weken geleden vlogen de vonken er nog af in de derby tegen Roda JC die
met 2-0 werd gewonnen. Vrijdagavond miste MVV de geschorste Mares en de geblesseerden Piere Nys, Shermar Martina en Marnick Vermijl. Dat De Sterrendragers op strijdlust bijna onderuit gingen tegen laagvlieger Jong AZ was ook een grote, onverwachte teleurstelling voor linksback Maxime Gunst: "Als we op 90 of zelfs 99 procent spelen, winnen we niet makkelijk wedstrijden. We moeten het echt hebben van 100 of 200 procent mentaliteit als groep. Zoals we het tegen Roda en Jong Ajax hebben gedaan. Anders hebben we het gewoon lastig."

Elkaar in de steek gelaten
Doelman Luuk Koopmans haalde als één van de weinigen wel zijn normale niveau. "Persoonlijk ging het goed vandaag. Ik sta er natuurlijk voor om die ballen tegen te houden. Maar als team hebben we vandaag veel te weinig gebracht." De Ossenaar vond dat een elftal met veel aanpassingen geen excuus mag zijn voor slap spel: "Het kan dat je een slechte wedstrijd voetbalt, maar dat je bij bepaalde situaties de gemaakte afspraken niet nakomt, vind ik erger." Gunst wist de vinger na het ongelukkige gelijke spel tegen Jong AZ perfect op de zere plek te leggen.

L1

Blij met een punt
Keeper Koopmans baalde er van dat de zwaarbevochten winst tegen Roda en Jong Ajax geen goed vervolg heeft gekregen. "Dan heb je twee goede wedstrijden gespeeld en als team hard gewerkt en dan moet je tegen Jong AZ die zes punten die je daarin hebt gehaald verzilveren. Het is zonde dat dit dan niet lukt." MVV had nog wel het geluk dat Jong AZ topscorer Ferdi Druijf niet mee had genomen naar Maastricht. Daardoor had het duel nog nadrukkelijker drie punten op kunnen leveren. Wat voor verdediger Gunst na een wedstrijd zonder echte strijdlust restte was de relatieve tevredenheid over het gesprokkelde punt: "We hadden vandaag niets te zoeken in deze wedstrijd, dus we mogen blij zijn met een punt."

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen