Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'We hadden niets te zoeken in deze wedstrijd'

Geplaatst opzaterdag 1 december 2018 - 14:04

Na twee overwinningen op rij was MVV vrijdagavond in De Geusselt geen schim van de ploeg die op wilskracht wist te winnen van Roda JC en Jong Ajax.

Een schamel punt thuis tegen Jong AZ leverde een striemend fluitconcert op.

Mentaliteit
Twee weken geleden vlogen de vonken er nog af in de derby tegen Roda JC die
met 2-0 werd gewonnen. Vrijdagavond miste MVV de geschorste Mares en de geblesseerden Piere Nys, Shermar Martina en Marnick Vermijl. Dat De Sterrendragers op strijdlust bijna onderuit gingen tegen laagvlieger Jong AZ was ook een grote, onverwachte teleurstelling voor linksback Maxime Gunst: "Als we op 90 of zelfs 99 procent spelen, winnen we niet makkelijk wedstrijden. We moeten het echt hebben van 100 of 200 procent mentaliteit als groep. Zoals we het tegen Roda en Jong Ajax hebben gedaan. Anders hebben we het gewoon lastig."

Elkaar in de steek gelaten
Doelman Luuk Koopmans haalde als één van de weinigen wel zijn normale niveau. "Persoonlijk ging het goed vandaag. Ik sta er natuurlijk voor om die ballen tegen te houden. Maar als team hebben we vandaag veel te weinig gebracht." De Ossenaar vond dat een elftal met veel aanpassingen geen excuus mag zijn voor slap spel: "Het kan dat je een slechte wedstrijd voetbalt, maar dat je bij bepaalde situaties de gemaakte afspraken niet nakomt, vind ik erger." Gunst wist de vinger na het ongelukkige gelijke spel tegen Jong AZ perfect op de zere plek te leggen.

L1

Blij met een punt
Keeper Koopmans baalde er van dat de zwaarbevochten winst tegen Roda en Jong Ajax geen goed vervolg heeft gekregen. "Dan heb je twee goede wedstrijden gespeeld en als team hard gewerkt en dan moet je tegen Jong AZ die zes punten die je daarin hebt gehaald verzilveren. Het is zonde dat dit dan niet lukt." MVV had nog wel het geluk dat Jong AZ topscorer Ferdi Druijf niet mee had genomen naar Maastricht. Daardoor had het duel nog nadrukkelijker drie punten op kunnen leveren. Wat voor verdediger Gunst na een wedstrijd zonder echte strijdlust restte was de relatieve tevredenheid over het gesprokkelde punt: "We hadden vandaag niets te zoeken in deze wedstrijd, dus we mogen blij zijn met een punt."

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen