Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'We hadden niets te zoeken in deze wedstrijd'

Geplaatst opzaterdag 1 december 2018 - 14:04

Na twee overwinningen op rij was MVV vrijdagavond in De Geusselt geen schim van de ploeg die op wilskracht wist te winnen van Roda JC en Jong Ajax.

Een schamel punt thuis tegen Jong AZ leverde een striemend fluitconcert op.

Mentaliteit
Twee weken geleden vlogen de vonken er nog af in de derby tegen Roda JC die
met 2-0 werd gewonnen. Vrijdagavond miste MVV de geschorste Mares en de geblesseerden Piere Nys, Shermar Martina en Marnick Vermijl. Dat De Sterrendragers op strijdlust bijna onderuit gingen tegen laagvlieger Jong AZ was ook een grote, onverwachte teleurstelling voor linksback Maxime Gunst: "Als we op 90 of zelfs 99 procent spelen, winnen we niet makkelijk wedstrijden. We moeten het echt hebben van 100 of 200 procent mentaliteit als groep. Zoals we het tegen Roda en Jong Ajax hebben gedaan. Anders hebben we het gewoon lastig."

Elkaar in de steek gelaten
Doelman Luuk Koopmans haalde als één van de weinigen wel zijn normale niveau. "Persoonlijk ging het goed vandaag. Ik sta er natuurlijk voor om die ballen tegen te houden. Maar als team hebben we vandaag veel te weinig gebracht." De Ossenaar vond dat een elftal met veel aanpassingen geen excuus mag zijn voor slap spel: "Het kan dat je een slechte wedstrijd voetbalt, maar dat je bij bepaalde situaties de gemaakte afspraken niet nakomt, vind ik erger." Gunst wist de vinger na het ongelukkige gelijke spel tegen Jong AZ perfect op de zere plek te leggen.

L1

Blij met een punt
Keeper Koopmans baalde er van dat de zwaarbevochten winst tegen Roda en Jong Ajax geen goed vervolg heeft gekregen. "Dan heb je twee goede wedstrijden gespeeld en als team hard gewerkt en dan moet je tegen Jong AZ die zes punten die je daarin hebt gehaald verzilveren. Het is zonde dat dit dan niet lukt." MVV had nog wel het geluk dat Jong AZ topscorer Ferdi Druijf niet mee had genomen naar Maastricht. Daardoor had het duel nog nadrukkelijker drie punten op kunnen leveren. Wat voor verdediger Gunst na een wedstrijd zonder echte strijdlust restte was de relatieve tevredenheid over het gesprokkelde punt: "We hadden vandaag niets te zoeken in deze wedstrijd, dus we mogen blij zijn met een punt."

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen