Overslaan en naar de inhoud gaan

'We hadden niets te zoeken in deze wedstrijd'

Geplaatst opzaterdag 1 december 2018 - 14:04

Na twee overwinningen op rij was MVV vrijdagavond in De Geusselt geen schim van de ploeg die op wilskracht wist te winnen van Roda JC en Jong Ajax.

Een schamel punt thuis tegen Jong AZ leverde een striemend fluitconcert op.

Mentaliteit
Twee weken geleden vlogen de vonken er nog af in de derby tegen Roda JC die
met 2-0 werd gewonnen. Vrijdagavond miste MVV de geschorste Mares en de geblesseerden Piere Nys, Shermar Martina en Marnick Vermijl. Dat De Sterrendragers op strijdlust bijna onderuit gingen tegen laagvlieger Jong AZ was ook een grote, onverwachte teleurstelling voor linksback Maxime Gunst: "Als we op 90 of zelfs 99 procent spelen, winnen we niet makkelijk wedstrijden. We moeten het echt hebben van 100 of 200 procent mentaliteit als groep. Zoals we het tegen Roda en Jong Ajax hebben gedaan. Anders hebben we het gewoon lastig."

Elkaar in de steek gelaten
Doelman Luuk Koopmans haalde als één van de weinigen wel zijn normale niveau. "Persoonlijk ging het goed vandaag. Ik sta er natuurlijk voor om die ballen tegen te houden. Maar als team hebben we vandaag veel te weinig gebracht." De Ossenaar vond dat een elftal met veel aanpassingen geen excuus mag zijn voor slap spel: "Het kan dat je een slechte wedstrijd voetbalt, maar dat je bij bepaalde situaties de gemaakte afspraken niet nakomt, vind ik erger." Gunst wist de vinger na het ongelukkige gelijke spel tegen Jong AZ perfect op de zere plek te leggen.

L1

Blij met een punt
Keeper Koopmans baalde er van dat de zwaarbevochten winst tegen Roda en Jong Ajax geen goed vervolg heeft gekregen. "Dan heb je twee goede wedstrijden gespeeld en als team hard gewerkt en dan moet je tegen Jong AZ die zes punten die je daarin hebt gehaald verzilveren. Het is zonde dat dit dan niet lukt." MVV had nog wel het geluk dat Jong AZ topscorer Ferdi Druijf niet mee had genomen naar Maastricht. Daardoor had het duel nog nadrukkelijker drie punten op kunnen leveren. Wat voor verdediger Gunst na een wedstrijd zonder echte strijdlust restte was de relatieve tevredenheid over het gesprokkelde punt: "We hadden vandaag niets te zoeken in deze wedstrijd, dus we mogen blij zijn met een punt."

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen