Overslaan en naar de inhoud gaan

'Waterverbruik tijdens coronazomer is extreem'

Geplaatst opzondag 9 augustus 2020 - 17:33

De coronacrisis kan in combinatie met de hittegolf een nieuw probleem veroorzaken: een watertekort. De Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) deed zaterdag een dringende oproep aan alle Limburgers om geen of zo weinig mogelijk drinkwater te gebruiken.

WML merkte de afgelopen dagen dat er extreem veel water werd verbruikt en luidde daarom de noodklok.

Lees ook: WML: Gebruik zo weinig mogelijk drinkwater

Corona
"Het waterverbruik baarde ons zorgen", zegt Koen Augustijn van WML in L1mburg Centraal. "Het extreme verbruik kan te maken hebben met de coronazomer. Veel mensen zijn thuis en tegelijk zien we dat de campings en recreatiegebieden in Limburg mudjevol zitten." Het is die combinatie die wellicht voor het extreme watergebruik zorgde.

Geen water uit de kraan
Is het echt mogelijk dat op een bepaald moment geen water meer uit de kraan komt? "Dat kan in het uiterste geval gebeuren", zegt Augustijn. "De capaciteit van leveren en produceren van water is niet oneindig." WML vraagt daarom om geen drinkwater te gebruiken om tuinen te sproeien en zwembaden te vullen. "Dat gras wordt na een tijdje vanzelf weer groen", zegt Augustijn. "Het eindeloos sproeien van je gazon kost heel veel water."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen