Overslaan en naar de inhoud gaan

'Waterverbruik tijdens coronazomer is extreem'

Geplaatst opzondag 9 augustus 2020 - 17:33

De coronacrisis kan in combinatie met de hittegolf een nieuw probleem veroorzaken: een watertekort. De Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) deed zaterdag een dringende oproep aan alle Limburgers om geen of zo weinig mogelijk drinkwater te gebruiken.

WML merkte de afgelopen dagen dat er extreem veel water werd verbruikt en luidde daarom de noodklok.

Lees ook: WML: Gebruik zo weinig mogelijk drinkwater

Corona
"Het waterverbruik baarde ons zorgen", zegt Koen Augustijn van WML in L1mburg Centraal. "Het extreme verbruik kan te maken hebben met de coronazomer. Veel mensen zijn thuis en tegelijk zien we dat de campings en recreatiegebieden in Limburg mudjevol zitten." Het is die combinatie die wellicht voor het extreme watergebruik zorgde.

Geen water uit de kraan
Is het echt mogelijk dat op een bepaald moment geen water meer uit de kraan komt? "Dat kan in het uiterste geval gebeuren", zegt Augustijn. "De capaciteit van leveren en produceren van water is niet oneindig." WML vraagt daarom om geen drinkwater te gebruiken om tuinen te sproeien en zwembaden te vullen. "Dat gras wordt na een tijdje vanzelf weer groen", zegt Augustijn. "Het eindeloos sproeien van je gazon kost heel veel water."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen