Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterstand Maas hoger, veer Middelaar vaart weer

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 10:45

De veerpont tussen Middelaar en Cuijk is weer in de vaart, nu het waterpeil in de Maas door de nooddam bij Grave hoog genoeg is.

Voetgangers en fietsers kunnen sinds maandag weer gebruik maken van de verbinding. Auto's mogen nog niet mee, zij kunnen nog niet veilig het pontje oprijden.

Aanvaring
Het veer lag bijna een maand uit de vaart omdat het waterpeil in de Maas te laag was. Dat kwam door een lek in de stuw bij Grave na een aanvaring, eind december. De Maas was daardoor tussen Afferden en Grave zo ongeveer leeggelopen.

Veerstoep
Voor het pontje betekende dit dat de veerboot niet kon doorvaren tot de veerstoep. Tussen de oprit van de veerboot en de oever gaapte een onoverbrugbaar gat van enkele meters. Reder Ton Paulus leidde daardoor dagelijks een verlies van enkele honderden euro's.

Vooral scholieren hadden veel last van het uitgevallen veer. Jongeren uit bijvoorbeeld Milsbeek of Plasmolen moesten kilometers omfietsen om in Cuijk naar school te kunnen.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer onheil dreigt voor veerpont Middelaar
Alle Limburgse ponten varen weer heen en weer
Drie Noord-Limburgse veerponten uit de vaart
Veerpont op het droge door botsing stuw
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen