Overslaan en naar de inhoud gaan

'Watersportvereniging moet weg uit haven De Rosslag'

Geplaatst opdonderdag 27 juni 2019 - 13:31

Watersportvereniging Hertha uit Herten mag eventueel een haven huren of kopen in Asselt. Koop van een deel van de haven in Herten is onbespreekbaar.

Dat heeft eigenaar Rob Vrancken van Maasplassen BV donderdag gezegd voor de kantonrechter in Roermond.

Roots
Hertha heeft het voorstel van de hand gewezen. "We zijn immers een vereniging met de roots in Herten", stelt voorzitter Peet Adams. "Roda ga je ook niet verplaatsen naar Maastricht." De rechtszaak is het sluitstuk van een al jaren slepend conflict tussen Hertha en Maasplassen. Het bedrijf verhuurt al jaren een deel van de haven De Rosslag aan Hertha, maar heeft plannen om het gebied verder te ontwikkelen. Het bedrijf wil naast haar haven voor plezierjachten ook drijvende woningen realiseren. Op die plek ligt nu de haven van Hertha. Daarom moet de watersportvereniging weg.

Einde
Even leek er een oplossing te komen. Hertha zou een stukje opschuiven en een stuk grond en water van Maasland BV kopen. Maar dat mislukte op het laatste moment. "Als we moeten vertrekken betekent dit het einde van onze vereniging", hield Adams de rechter voor. "Het bestaansrecht van onze vereniging is in het geding." De vereniging wil graag verder praten over de koop van de haven. Maar daar wil eigenaar Rob Vrancken niets meer van weten. "Ik ga dat gebied zelf verder ontwikkelen. Hertha mag naar Asselt."

Dubbeltje
Maasplassen BV heeft vorig jaar al de huur van de vereniging opgezegd. Het eist daarom dat de haven van Hertha mag worden ontruimd. Ook wil het bedrijf dat de watersportvereniging een schuld van 110.000 euro betaalt. Een voorstel van de kantonrechter om een mediator in te schakelen, zag Vrancken niet zitten. "Ik zit al 19 jaar in de wachtkamer. Ze willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Ik wil nu duidelijkheid."

De uitspraak volgt over enkele weken.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen