Overslaan en naar de inhoud gaan

'Watersportvereniging moet weg uit haven De Rosslag'

Geplaatst opdonderdag 27 juni 2019 - 13:31

Watersportvereniging Hertha uit Herten mag eventueel een haven huren of kopen in Asselt. Koop van een deel van de haven in Herten is onbespreekbaar.

Dat heeft eigenaar Rob Vrancken van Maasplassen BV donderdag gezegd voor de kantonrechter in Roermond.

Roots
Hertha heeft het voorstel van de hand gewezen. "We zijn immers een vereniging met de roots in Herten", stelt voorzitter Peet Adams. "Roda ga je ook niet verplaatsen naar Maastricht." De rechtszaak is het sluitstuk van een al jaren slepend conflict tussen Hertha en Maasplassen. Het bedrijf verhuurt al jaren een deel van de haven De Rosslag aan Hertha, maar heeft plannen om het gebied verder te ontwikkelen. Het bedrijf wil naast haar haven voor plezierjachten ook drijvende woningen realiseren. Op die plek ligt nu de haven van Hertha. Daarom moet de watersportvereniging weg.

Einde
Even leek er een oplossing te komen. Hertha zou een stukje opschuiven en een stuk grond en water van Maasland BV kopen. Maar dat mislukte op het laatste moment. "Als we moeten vertrekken betekent dit het einde van onze vereniging", hield Adams de rechter voor. "Het bestaansrecht van onze vereniging is in het geding." De vereniging wil graag verder praten over de koop van de haven. Maar daar wil eigenaar Rob Vrancken niets meer van weten. "Ik ga dat gebied zelf verder ontwikkelen. Hertha mag naar Asselt."

Dubbeltje
Maasplassen BV heeft vorig jaar al de huur van de vereniging opgezegd. Het eist daarom dat de haven van Hertha mag worden ontruimd. Ook wil het bedrijf dat de watersportvereniging een schuld van 110.000 euro betaalt. Een voorstel van de kantonrechter om een mediator in te schakelen, zag Vrancken niet zitten. "Ik zit al 19 jaar in de wachtkamer. Ze willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Ik wil nu duidelijkheid."

De uitspraak volgt over enkele weken.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen