Overslaan en naar de inhoud gaan

Watersnood in Limburg: de vrijdag in beeld

Geplaatst opvrijdag 16 juli 2021 - 18:01

Op dag vier van de extreme wateroverlast is de situatie in Limburg een erkende ramp. Het hoogwater trekt naar het noorden, met groot risico voor alle dorpen aan de Maas.

Bekijk hier de belangrijkste beelden.

Schade in Valkenburg
Nu het metershoge water langzaam wegtrekt uit het centrum van Valkenburg, wordt de schade langzaam zichtbaar. Verwoeste woonkamers, straten, auto's en spullen blijven achter.

Geëvacueerd
Bewoners van de Maastrichtse wijken Heugem en Randwyck zijn donderdag uit hun woning geëvacueerd. Inwoners van de stadsdelen werden donderdagavond opgeroepen om hun woning te verlaten. Sommigen zochten onderdak bij familie of kennissen. Sporthal De Heeg werd opengesteld voor bewoners voor wie dit niet mogelijk was.

Roermond
In Roermond stond het water aan de lippen. Deze koeien zochten al zwemmend een veiligere plek op.

Video: Track'88

Ondertussen wordt de Roermondse wijk Hambeek geëvacueerd.

Valkenburg likt haar wonden
In Valkenburg is het vrijdag niet langer vechten tegen het hoge water, maar kan er voorzichtig en met lede ogen naar de schade worden gekeken. Honderden woningen zitten zonder stroom. Daarbij kan een veilige terugkeer nog niet gegarandeerd worden, dus checkt de gemeente en brandweer op explosie- en instortingsgevaar.

Video: L1

Bunde, Meerssen en Geulle
In Bunde slaat de situatie alarm. De dijk houdt de waterdruk niet meer. Er ontstaat een gat in. De gemeente Geulle moet per direct worden ontruimd.

Video: L1

Venlo
In Venlo is uit voorzorg het complete VieCuri ziekenhuis ontruimd. Dit heeft de Veiligheidregio besloten om te voorkomen dat patiënten onder slechte omstandigheden moeten worden vervoerd. Ze worden overgebracht naar andere ziekenhuizen, of mogen vervroegd naar huis. In Venlo zelf worden grote gebieden om 18:00 geëvacueerd.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen