Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschapsbelasting stijgt wegens klimaatverandering

Geplaatst opmaandag 5 maart 2018 - 8:10

Limburgse huishoudens moeten meer waterschapsbelasting betalen. De aanslag stijgt, afhankelijk van de woonsituatie, met enkele euro's.

Dit komt door de gevolgen van de klimaatverandering, zo zegt Remy Sleijpen van Waterschap Limburg tegen L1. "We zien het klimaat flink veranderen en daar moeten we ons op voorbereiden", zegt hij

Hogere belastingen
Dit jaar is er een bedrag van 64 miljoen euro nodig. Dit om onder andere de dijken en kades te beheren en de kwaliteit van het water te bewaken. Verder is er geld nodig om maatregelen te treffen tegen wateroverlast en om droogte te bestrijden. Waterschap heeft hier geen reserves voor. Daarom gaan de belastingen omhoog. Het andere deel wordt betaald door subsidies.

Tientje
Volgens Sleijpen gaat het om een gemiddelde stijging van 10 euro. Dat komt neer op een aanslag van 259 euro voor een gemiddeld huishouden. "Bij een alleenstaande stijgt de belasting met 5 euro naar 101 euro", zegt hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen