‘Over vijftien jaar Nederland muskusratvrij’

Er moeten meer rattenvangers aan de Nederlands-Duitse grens komen, die de muskusrat al bij de grens opvangen. "Dat moet Nederland over vijftien jaar muskusratvrij maken."

Waterschap blijft flink investeren langs de Maas

Waterschap Limburg is één van de grootste investeerders van alle waterschappen. In de provincie wordt de komende jaren ruim 495 miljoen euro geïnvesteerd in onder andere dijkversterkingen en -verleggingen langs de Maas.

Jan Willemsen
Jan Willemsen wordt nieuwe directeur voor BsGW

Jan Willemsen wordt per 7 november de nieuwe directeur van BsGW, de organisatie die de belastingen int voor dertig Limburgse gemeenten en Waterschappen.

Boze boeren dienen miljoenenclaim in vanwege waterschade

De waterschappen zijn nalatig geweest. Dat vinden boeren die door het noodweer in juni hun akkers zagen onderlopen. Zij claimen voor minstens 10 miljoen euro aan schade.

Wateroverlast in Limburg nog niet voorbij

De problemen met het water in Limburgse rivieren en beken zijn nog niet voorbij.

Tachtig miljoen voor water en natuur in Limburg

Er komt de komende vijf jaar 80 miljoen euro beschikbaar voor waterprojecten en natuurontwikkeling in Limburg.

GroenLinks: vraagtekens bij besluit fusie waterschappen

GroenLinks in het Limburgs Parlement vraagt zich af of het besluit tot fusie van de twee Limburgse waterschappen wel op de goede manier wordt uitgevoerd.

'Provincie moet dure verhuizing waterschappen voorkomen'

De statenfractie van de PVV vindt het onverantwoord dat de twee Limburgse waterschappen na hun fusie 9 miljoen euro uitgeven aan de verhuizing naar de nieuwe vestigingsplaats Roermond.

Verbazing over hoge verhuiskosten waterschappen

Bestuursleden van de beide Limburgse waterschappen zijn verbaasd over de hoge verhuiskosten van de organisaties.

Limburgse waterschappen kiezen voor peperdure huisvesting

De fusie en verhuizing van de waterschappen kosten de belastingbetaler veel geld. De Limburgse waterschappen kiezen voor de samenvoeging en de verhuizing naar Roermond voor een dure oplossing.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten