Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap zet pompen in bij Tungelroyse Beek

Geplaatst opzondag 26 juni 2016 - 10:46

Het Waterschap Peel en Maasvallei heeft zaterdagavond opnieuw pompen ingezet om de wateroverlast bij de Tungelroyse Beek te beperken.

Door de waterpompen is de Wessemerdijk in Nederweert volledig afgesloten voor al het verkeer tussen de Liskesweg en de Roermondseweg (N280).

Medewerkers van Waterschap Peel en Maasvallei zijn zaterdagavond om 21:30 uur begonnen met het plaatsen van de pompen. Vanuit de Tungelroysebeek wordt het water met slangen in het kanaal Wessem-Nederweert gepompt. Omdat de slangen de de weg kruisen is deze volledig afgesloten voor al het verkeer.

Het is nog niet bekend hoe lang de weg afgesloten blijft.

Lees ook: Overstromingsgevaar Hunsel geweken

Code geel
Het KNMI heeft code geel afgegeven voor zondagmiddag. Volgens het meteorologisch instituut is er vanaf 12.00 uur kans op onweersbuien, hagel en windstoten in delen van Limburg.

Lees hier alles over het weer in Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tien waterpompen ingezet vanwege hoogwater Hunsel
Voorzorg: waterpompen blijven voorlopig in Hunsel staan
Tachtig miljoen voor water en natuur in Limburg
Dijkversteviging wordt met drie jaar vervroegd
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen