Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap zet 17 klussen in Zuid-Limburg op agenda

Geplaatst opvrijdag 27 oktober 2017 - 21:06

Het Waterschap Limburg gaat komend jaar op 17 plekken in het zuiden van de provincie aan de slag om wateroverlast te voorkomen.

Het gaat vooral om reparaties, die niet in het reguliere onderhoudsprogramma zitten. Zo wordt er in Valkenburg aan de Parklaan 400 meter oever vernieuwd en er wordt een vistrap aangepakt die niet goed werkt.

Halverwege
De werkzaamheden horen bij een groter programma waarbij in totaal 33 plekken worden aangepakt. Met die klus, die in totaal 7 miljoen kost, is het waterschap nu halverwege. Tot nu toe zijn 16 waterbuffers uitgebreid of nieuw aangelegd. Daar kan het water terecht als het hard regent en daarmee moet worden voorkomen dat het ergens anders overloopt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen