Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap wil met kwart miljoen waterkwaliteit aanpakken

Geplaatst opdinsdag 28 augustus 2018 - 11:27

Het Waterschap Limburg trekt 250.000 euro uit om de kwaliteit van het Limburgs oppervlaktewater te verbeteren.

Er zitten te veel meststoffen, met name stikstof en fosfaat, en metalen en bestrijdingsmiddelen in het water, waardoor ingrijpen noodzakelijk is.

Volgende generaties
Het waterschap gaat het geld gebruiken om de oorsprong van die probleemstoffen te onderzoeken en de hoeveelheid van deze stoffen terug te dringen. "Het is onze taak om ervoor te zorgen dat het water in de beken in Limburg van goede kwaliteit blijft. Dit zijn we verplicht aan de volgende generaties", aldus bestuurder Josette van Wersch.

Lees ook: Honderden agrariërs leveren giftige bestrijdingsmiddelen in

Investeringsprogramma
Het is niet de eerste ingreep om de waterkwaliteit te verbeteren. "Zo hebben wij een investeringsprogramma voor de verbetering van de rioolwaterzuiveringen", zegt Van Wersch. "Gemeenten werken aan het terugdringen van riooloverstortingen en de landbouwsector legt zich toe op vermindering van bestrijdingsmiddelen en meststoffen."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen