Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap wil geen tijdelijke dijken meer

Geplaatst opzaterdag 25 januari 2020 - 19:14

Waterschap Limburg wil af van tijdelijke dijken.

Dat heeft Har Frenken, bestuurslid van het waterschap, zaterdag tegen L1 gezegd.

Hoogwater
Momenteel zet het waterschap nog tijdelijke dijken in bij hoogwater op plekken waar geen structurele dijken zijn. Aluminium platen vormen, naast zandzakken, die flexibele dijken om het water tegen te houden.

Duurzame dijken
Hoewel er volgens Frenken 700 vrijwilligers klaarstaan om bij hoogwater bij te springen, is het plaatsen van tijdelijke dijken tijdrovend en kost het veel mankracht. Frenken pleit voor duurzame dijken, van zand en gras. Over vijf jaar moet dertig procent van de voorraad aluminium platen overbodig zijn.

Evacuatie
Frenken houdt zijn betoog tijdens een open dag van Waterschap Limburg, bijna 25 jaar na de grootste evacuatie uit de naoorlogse geschiedenis. Op en rond 31 januari 1995 moesten 250.000 mensen, voornamelijk uit het Gelderse rivierengebied, huis en haard verlaten vanwege de hoge waterstand in de Rijn, Maas en Waal.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen