Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap wil geen tijdelijke dijken meer

Geplaatst opzaterdag 25 januari 2020 - 19:14

Waterschap Limburg wil af van tijdelijke dijken.

Dat heeft Har Frenken, bestuurslid van het waterschap, zaterdag tegen L1 gezegd.

Hoogwater
Momenteel zet het waterschap nog tijdelijke dijken in bij hoogwater op plekken waar geen structurele dijken zijn. Aluminium platen vormen, naast zandzakken, die flexibele dijken om het water tegen te houden.

Duurzame dijken
Hoewel er volgens Frenken 700 vrijwilligers klaarstaan om bij hoogwater bij te springen, is het plaatsen van tijdelijke dijken tijdrovend en kost het veel mankracht. Frenken pleit voor duurzame dijken, van zand en gras. Over vijf jaar moet dertig procent van de voorraad aluminium platen overbodig zijn.

Evacuatie
Frenken houdt zijn betoog tijdens een open dag van Waterschap Limburg, bijna 25 jaar na de grootste evacuatie uit de naoorlogse geschiedenis. Op en rond 31 januari 1995 moesten 250.000 mensen, voornamelijk uit het Gelderse rivierengebied, huis en haard verlaten vanwege de hoge waterstand in de Rijn, Maas en Waal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen