Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap wil geen tijdelijke dijken meer

Geplaatst opzaterdag 25 januari 2020 - 19:14

Waterschap Limburg wil af van tijdelijke dijken.

Dat heeft Har Frenken, bestuurslid van het waterschap, zaterdag tegen L1 gezegd.

Hoogwater
Momenteel zet het waterschap nog tijdelijke dijken in bij hoogwater op plekken waar geen structurele dijken zijn. Aluminium platen vormen, naast zandzakken, die flexibele dijken om het water tegen te houden.

Duurzame dijken
Hoewel er volgens Frenken 700 vrijwilligers klaarstaan om bij hoogwater bij te springen, is het plaatsen van tijdelijke dijken tijdrovend en kost het veel mankracht. Frenken pleit voor duurzame dijken, van zand en gras. Over vijf jaar moet dertig procent van de voorraad aluminium platen overbodig zijn.

Evacuatie
Frenken houdt zijn betoog tijdens een open dag van Waterschap Limburg, bijna 25 jaar na de grootste evacuatie uit de naoorlogse geschiedenis. Op en rond 31 januari 1995 moesten 250.000 mensen, voornamelijk uit het Gelderse rivierengebied, huis en haard verlaten vanwege de hoge waterstand in de Rijn, Maas en Waal.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen