Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap: Sproeiverbod wordt goed nageleefd

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 22:02

Limburgse land- en tuinbouwers houden zich ondanks de droogte goed aan het verbod om water uit beken en sloten op te pompen. Dat meldt Waterschap Limburg.

In verband met de aanhoudende droogte geldt er sinds 22 mei een onttrekkingsverbod.

Lees ook: Sproeiverbod ingegaan: oppompen water uit sloten verboden

Controles
Handhavers van het waterschap controleren regelmatig op de naleving van het onttrekkingsverbod en hebben nog maar een paar overtredingen vastgesteld. "In een enkel geval werd een overtreding geconstateerd", laat een woordvoerder van het waterschap weten. "Het gaat om drie of vier overtredingen in totaal." Volgens het waterschap is in die gevallen een boete opgelegd.

Het onttrekkingsverbod geldt tot uiterlijk 1 oktober. Als de waterafvoer van de beker en de sloten vroeger op niveau is, vervalt het verbod eerder. Tot die tijd blijven er controles plaatsvinden. "Zowel binnen als buiten kantooruren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen