Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap Limburg stil over doden probleembevers

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 10:50

Waterschap Limburg heeft zeventien bevers die grote overlast veroorzaakten, gedood. Dit gebeurde opzettelijk in alle stilte.

Dat meldt De Limburger.

Tegenstanders
Het Waterschap heeft bewust ervoor gekozen hier geen melding van te maken om te voorkomen dat tegenstanders het doden van de bevers zou verhinderen. Tussen december en eind april zijn bevers gedood in de Neerpeelbeek, de Bosbeek, de Everlose Beek en rondom de Kingbeek. Hoewel het aantal bevers gegroeid is, viel het aantal probleemgevallen mee, volgens Har Frenken, bestuurder van het Waterschap.

Veiligheidsrisico's
Hoewel bevers een beschermde diersoort zijn, kunnen ze gedood worden als als ze voor veel schade en overlast zorgen. Dit is vastgelegd in het provinciale Faunabeheerplan. Door de probleembevers zakte het waterpeil in de gracht van kasteel Obbicht, waardoor de de fundering van het kasteel werd bedreigd.

Kuilen
Bij de Neerpeelbeek zorgden de beverholen voor risico op ingezakte wegen en taluds. Ook zorgden de beverdammen ervoor dat akkers onder water kwamen te staan.

Preventief
Door middel van preventieve maatregelen probeert het Waterschap zo weinig mogelijk gebruik te maken van deze maatregel. Er zijn nu ongeveer 1000 bevers in Limburg.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen