Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap Limburg stil over doden probleembevers

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 10:50

Waterschap Limburg heeft zeventien bevers die grote overlast veroorzaakten, gedood. Dit gebeurde opzettelijk in alle stilte.

Dat meldt De Limburger.

Tegenstanders
Het Waterschap heeft bewust ervoor gekozen hier geen melding van te maken om te voorkomen dat tegenstanders het doden van de bevers zou verhinderen. Tussen december en eind april zijn bevers gedood in de Neerpeelbeek, de Bosbeek, de Everlose Beek en rondom de Kingbeek. Hoewel het aantal bevers gegroeid is, viel het aantal probleemgevallen mee, volgens Har Frenken, bestuurder van het Waterschap.

Veiligheidsrisico's
Hoewel bevers een beschermde diersoort zijn, kunnen ze gedood worden als als ze voor veel schade en overlast zorgen. Dit is vastgelegd in het provinciale Faunabeheerplan. Door de probleembevers zakte het waterpeil in de gracht van kasteel Obbicht, waardoor de de fundering van het kasteel werd bedreigd.

Kuilen
Bij de Neerpeelbeek zorgden de beverholen voor risico op ingezakte wegen en taluds. Ook zorgden de beverdammen ervoor dat akkers onder water kwamen te staan.

Preventief
Door middel van preventieve maatregelen probeert het Waterschap zo weinig mogelijk gebruik te maken van deze maatregel. Er zijn nu ongeveer 1000 bevers in Limburg.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen