Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap Limburg start met opruimen van zwerfafval

Geplaatst opdinsdag 3 augustus 2021 - 13:10

Waterschap Limburg is sinds het hoogwater druk bezig met het opruimen van rotzooi langs beken en rivieren. Woensdag wordt gestart met het verwijderen van het zwerfafval dat is achtergebleven.

Zandzakken, demontabele keringen en pompen zijn op diverse plekken al opgeruimd.

Opruimwerkzaamheden
Ook is er al begonnen met het opruimen van organisch materiaal zoals boomstammen en takken uit het water. Op bepaalde plekken kiest Waterschap Limburg er juist voor om ze op de oevers te laten liggen voor de ecologie.

Vanaf woensdag richt het waterschap zich op zwerfafval zoals plastic en ander vervuilend materiaal dat de werking van het watersysteem mogelijk kan belemmeren. Er wordt in het zuiden van de provincie begonnen, langs de Geul.

Dijkinspecties
Inspecteurs van het waterschap zijn bovendien nog altijd druk bezig met het inspecteren van dijken, stuwen, gemalen, rivieren, beken en sloten. Over het algemeen heeft het systeem naar behoren gewerkt. Toch is er door het hoogwater ook her en der schade ontstaan.

Bij sommige keringen en buffers zijn bijvoorbeeld delen weggeslagen of afgebrokkeld door het snelstromende water. Ook stromen sommige beken nu via een andere weg dan normaal.

Reparaties en herstel
Waterschap Limburg richt zich op de start van het hoogwaterseizoen op 15 oktober. Dan wil het klaar zijn met de grote reparaties en herstelwerkzaamheden. Bij schades die niet op tijd hersteld kunnen worden, treft het waterschap andere maatregelen om eventueel hoogwater in goede banen te leiden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen