Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterschap Limburg maakt zich zorgen om droogte

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 12:29

Het Waterschap Limburg maakt zich grote zorgen over de aanhoudende droogte.

Dat zegt Josette van Wersch van het Waterschap Limburg tegen L1.

Hoosbui
"Als er nu een flinke hoosbui zou vallen, dan slaat de grond gelijk dicht en dan hebben we écht een probleem met wateroverlast", aldus Van Wersch. Het grondwater staat 75 centimeter onder het normale niveau. Volgens Van Wersch is de lage grondwaterstand nog altijd een gevolg van de droogte van vorig jaar. "Dat is ernstig."

Zuinig met drinkwater
Om de stand van het grondwater omhoog te krijgen doet Van Wersch de suggestie om zuiniger om te gaan met drinkwater. "Minder drinkwater gebruiken om bloemen en planten te besproeien, bijvoorbeeld. Korter douchen." Zij noemt de droogte nu een groter probleem dan de wateroverlast als gevolg van flinke hoosbuien tijdens deze droogte.

Agrarische sector
De droogte heeft volgens Van Wersch ook gevolgen voor de agrarische sector. Zo heeft Waterschap Limburg begin juni een onttrekkingsverbod uit beken afgekondigd. "Dat betekent concreet dat er geen water aan beken mag worden onttrokken. Dat kan gevolgen hebben voor de oogstopbrengst."

Van Wersch stelt tot slot dat er op dit moment verder weinig te doen is, om de waterstand omhoog te krijgen. "Hopen dat de buien díe gaan vallen, gedoseerd vallen. Dat we toch meer water in het grondwater krijgen en dat het niet tot wateroverlast leidt."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen